08.05.2012. / 15:04

Autor: Hina

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o izmjenama Općega poreznog zakona, koji se nalazi u saborskoj proceduri, a kojim Vlada predlaže da i članovi uprava javnih i privatnih tvrtki, a ne samo obrtnici, za neuspjeh tvrtke jamče cjelokupnom svojom imovinom, istaknuo kako bi takvu odgovornost trebalo protegnuti i na izvršnu i predstavničku vlast.

Damir KajinDamir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o izmjenama Općega poreznog zakona, koji se nalazi u saborskoj proceduri, a kojim Vlada predlaže da i članovi uprava javnih i privatnih tvrtki, a ne samo obrtnici, za neuspjeh tvrtke jamče cjelokupnom svojom imovinom, istaknuo kako bi takvu odgovornost trebalo protegnuti i na izvršnu i predstavničku vlast.

"Odgovornost bi trebali snositi odgovorni na svim razinama, od članova Vlade, župana, gradonačelnika i načelnika do zastupnika i sudaca te DORH-a", kazao je je Kajin dodavši kako bi i oni trebali osobnom imovinom odgovarati za posljedice svojih odluka.

Po njegovim riječima predloženim promjenama zakona "jedni će moći griješiti, a drugi neće smjeti pogriješiti". U prilog tomu Kajin je istaknuo i neusklađenost u izjavama ministara Gordana Marasa i Slavka Linića. Naime, kako je rekao, ministar poduzetništva i obrta govori da bi obrtnici za svoj posao trebali jamčiti samo onom imovinom koja im služi za stvaranje prometa dok istodobno ministar financija govori o jamčenju cjelokupnom imovinom.

Damir Kajin se stoga više slaže s Marasovim razmišljanjem dodajući kako, primjerice u Sloveniji, direktori jamče iznosom od jednogodišnje neto plaće.

"Treba napraviti razliku između poslovne i osobne imovine. Dvije trećine od 52 milijarde kuna duga prema državi su apsolutno nenaplative dok je većina osobne imovine stečena zbog pretvorbe, privatizacije te otimačine," poručio je Kajin dodavši kako sudovi moraju odraditi svoj posao.

Preduvjet ovoga Zakona, smatra on, je promjena poslovne prakse jer, kako je rekao "u roku od 30, 45 ili 60 dana Vlada bi morala rješavati svoje obveze prema dobavljačima".

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 08.05.12. 15:46

Kajin lupapa 1.000.000 ti put.
Taj lik je istinski demagog i već mi ga je pun kufer.
Nek se bavi poljoprivredom i stočarstvom i nek šuti jer je onda pametniji!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.05.12. 16:09

Ne samo imovinom,nego i povlaštenom mirovinom.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 08.05.12. 17:42

Kajin,
kak je moralno živjeti kak jednodnevni povlašteni umirovljenik?
Kaj Ti veli faca kad ju vidiš v špiglinu?
Stupido?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika