08.05.2012. / 16:03

Autor: Totalsport

Slovacima prvi bodovi, Česi jedva s Norvežanima

U skupini A koja se igra u Helsinkiju Kanada je očekivano lako i uvjerljivo slavila protiv Francuske 7-2, no u drugom dvoboju ove skupine bilo je puno zanimljivije

Češki hokejaši (Reuters)Češki hokejaši (Reuters)Prve bodove na svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu kojem su zajednički domaćini Finska i Švedska u 3. su kolu osvojili Slovaci pobjedom protiv Sjedinjenih Država 4-2, dok su Česi teškom mukom tek nakon penala svladali Norvešku 4-3.

U skupini A koja se igra u Helsinkiju Kanada je očekivano lako i uvjerljivo slavila protiv Francuske 7-2, no u drugom dvoboju ove skupine bilo je puno zanimljivije. Slovačka i Sjedinjene Države odigrale su uzbudljivu utakmicu koju je odlučio pogodak Miroslava Šatana osam sekundi prije kraja u situaciji kada su Amerikanci povukli vratara loveći minus od 3-2. Inače, Slovačka je povela već nakon 47 sekundi susreta preko Granaka, a efikasnu prvu trećinu riješili su u svoju korist s 3-1. Krajem druge smanjio je Stastny, a uslijedio je već opisani prijelomni trenutak.

U skupni B u Stockholmu domaći su hokejaši furioznom igrom u prvoj trećini brzo otklonili dvojbe oko pobjednika utakmice protiv Danske. Naime, Šveđani su već u 12. minuti imali 4-0, pa su opuštenom igrom do kraja dozvolili Dancima da ostvare podnošljiv poraz. Dva je gola za Švede zabio Eriksson, dok je dvostruki srijelac za Dance bio Hardt.

Veliku su i neočekivanu dramu svojim navijačima priuštili hokejaši Češke koji su Norvešku pobijedili tek nakon kaznenih udaraca. Dva su puta Norvežani vodili, a kada su Česi uspjeli preko Krolika povesti 3-2 činilo se da će ipak doći do pobjede u regularnom dijelu. No, tako nije mislio Holos koji je u 51. minuti poravnao na 3-3. U produžetku su mreže mirovale pa se pristupilo izvođenju penala gdje je jedini precizan u dvije serije bio Hemsky za konačan trijumf Čeha.

SP u hokeju, 3. kolo:

skupina A (Helsinki)

Kanada - Francuska 7-2

Slovačka - SAD 4-2

Redoslijed: 1. Kanada 7, 2. Švicarska 6 (-1), 3. Finska 6 (-1), 4. SAD 5, 5. Slovačka 3, 6. Francuska 3, 7. Bjelorusije 0 (-1), 8. Kazahstan 0 (-1).

skupina B (Stockholm)

Češka - Norveška 4-3, penali

Švedska - Danska 6-4

Redoslijed: 1. Švedska 9, 2. Rusija 6 (-1), 3. Češka 5, 4. Njemačka 3 (-1), 5. Latvija 3 (-1), 6. Italija 2 (-1), 7. Danska 1, 8. Norveška 1.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika