08.05.2012. / 16:08

Autor: Totalsport

NHL: Phoenix u finalu Zapada, Rangersi blizu finala Istoka

Za Coyotese je to prvi plasman u konferencijski finale u 33-godišnjoj klupskoj povijesti

Igrači New York Rangersa (Reuters)Igrači New York Rangersa (Reuters)Hokejaši Phoenix Coyotesa izborili su finale Zapadne konferencije NHL lige 2-1 domaćom pobjedom nad Nashvilleom, kojom su stavili točku na i polufinalne serije s ukupnih 4-1.

Za Coyotese je to prvi plasman u konferencijski finale u 33-godišnjoj klupskoj povijesti. Ondje će odmjeriti snage protiv Los Angeles Kingsa koji su još ranije "pomeli" St. Louis Blues i koji su prva momčad-osmi nositelj koja je u istom doigravanju izbacila prve i druge nositelje konferencije.

Dva dalekometna gola i sjajne obrane Mikea Smitha donijele su pobjedu Coyotesima. Oba su gola zabili u drugoj trećini, a strijelci su bili Derek Morris i Martin Hanzal. Za Nashville je u posljednjoj dionici igre uspio tek smanjiti Colin Wilson. Morrisu je postignuti gol bio prvi u ovosezonskom doigravanju, Hanzalu treći, dok je Smith zaustavio 32 udarca prema svojim vratima.

Zanimljivo, momčad koja je prva zabila dobila je svaku od pet odigranih utakmica u ovoj seriji.

U drugoj odigranoj utakmici večeri New York Rangersi su u dramatičnoj utakmici u Madison Square Gardenu slavili protiv Washington Capitalsa 3-2 u produžetku. Samo 6.6 sekundi dijelilo je Rangerse od poraza, ali je gol Brada Richardsa s igračem više dignuo njujoršku publiku na noge i donio produžetak.

A u dodanom vremenu Rangersima je pobjedu nakon samo jedne minute i 35 sekundi igre donio Marc Staal. Oba zadnja gola Rangersi su zabili dok je na "hlađenju" bio Joel Ward koji je zaradio četverominutnu kaznu zbog visokog potezanja palicom Carla Hagelina samo 21.3 sekunde prije kraja regularnog dijela. Kakav dramatičan preokret kojim su Rangersi ujedno poveli u polufinalu Istočne konferencije s 3-2.

Vodstvo Rangersima u prvoj trećini donio je Anton Stralman na asistenciju Marca Staala, da bi Capitalsi rezultat preokrenuli golovima Brooksa Laicha u drugoj, odnosno Johna Carlsona u trećoj trećini. Ali nisu izdržali.

- Zadnja minuta bila je nevjerojatna. Znali smo da ćemo imati igrača više u produžetku i željeli smo zabiti i biti brzi. To smo na kraju i napravili - komentirao je presretni Staal.

Rangerse tako jedna pobjeda dijeli od prvog konferencijskog finala od 1997. godine.

Šesta utakmica serije igra se u srijedu u Verizon Centeru u Washingtonu.

NHL doigravanje, ponedjeljak:

Istočna konferencija, polufinale:

NY Rangers (1) - Washington (7) 3-2, produžetak

(NY Rangersi vode u seriji 3-2)

Zapadna konferencija, polufinale:

Phoenix (3) - Nashville (4) 2-1

(Phoenix je dobio seriju 4-1)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika