08.05.2012. / 17:01

Autor: Totalsport

NBA: Spursi pomeli Utah, Clippersi poveli 3-1

Argentinac Manu Ginobili u prve je tri utakmice četvrtfinala doigravanja na Zapadu protiv Utaha trice šutirao 0-8, ali je potegao u 4. i to kada je bilo najpotrebnije

Manu Ginobili (Reuters)Manu Ginobili (Reuters)Košarkaši San Antonija, vodeće momčadi Zapada regularnog dijela, u prvom su krugu doigravanja pomeli Utah, dok su Clippersi nadomak polufinalnog obračuna sa Spursima stigli pobjedom kojom su protiv Memphisa poveli s 3-1.

Argentinac Manu Ginobili u prve je tri utakmice četvrtfinala doigravanja na Zapadu protiv Utaha trice šutirao 0-8, ali je potegao u 4. i to kada je bilo najpotrebnije. Tri je puta zaredom pogađao za tri poena kada su se Jazzeri opasno primakli na samo četiri koša zaostatka. Serijom Ginobilija Spursa su ponovno preuzeli kontrolu rezultata i na koncu komotno slavili, te izborili polufinale u kojem ih čeka bolji iz ogleda LA Clippersa i Memphisa.

Tamo je pak bilo vrlo neizsvjesno u također 4. utakmici serije, a nakon produžetaka slavili su domaći Clippersi zahvaljujući sjajnom dvojcu Griffin - Paul koji su kombinirano ubacili 59 poena, uhvatili 18 lopti, te 15 puta uspješno asistirali. Goste je predvodio njihov dvojac Conley i Gay koji su postigli 25, odnosno 23 koša, no nakon što je regularni dio zaključen rezultatom 87-87 u produžetku su Clippersi predvođeni Chrisom Paulom ipak došli do pobjede. Paul je u ključnom dijelu susreta stavio četiri skok šuta, a priču je zaključio Mo Williams realizacijom dva bacanja za konačnih 101-97.

Nakon 36 godina manje eksponirana momčad iz LA-a na pragu je prolaska u 2. krug doigravanja. Priliku za potvrdu tog uspjeha imati će već u srijedu u Memphisu, a ako bude potrebno 6. susret na rasporedu je u Staples Centeru u petak.

NBA liga, doigravanje, 1. krug, 4. utakmice:

Zapadna konferencija:

San Antonio - Utah 87-81 (Ginobili 17k, 4s / Jefferson 26k, 10s)

(San Antonio dobio seriju 4-0)

LA Clippers - Memphis 101-97, produžetak (Griffin 30k, 5s, 7a, Paul 29k, 9s, 7a / Conley 25k, 7s, 8a, Gay 23k, 7s, 4a)

(LA Clippersi vode u seriji 3-1)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika