08.05.2012. / 18:16

Autor: Hina

Habuš: Neću se žaliti na presudu, ostajem bez vozačke

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš potvrdio je da mu je na Prekršajnom sudu u Varaždinu nedavno izrečena nepravomoćna presuda zbog izazivanja lakše prometne nesreće pod utjecajem alkohola u studenome prošle godine, dodajući kako se na presudu neće žaliti.

Goran HabušGoran HabušVaraždinski gradonačelnik Goran Habuš potvrdio je da mu je na Prekršajnom sudu u Varaždinu nedavno izrečena nepravomoćna presuda zbog izazivanja lakše prometne nesreće pod utjecajem alkohola u studenome prošle godine, dodajući kako se na presudu neće žaliti.

Habušu je prekršajni sudac odredio novčanu kaznu od 6500 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije na sedam mjeseci, a nakon pravomoćnosti presude bit će dužan platiti i sudske troškove od 1600 kuna.

"Jučer sam primio pismenu obavijest o presudi. Rok za žalbe je osam dana, no ja se neću žaliti. Kao što sam rekao i nakon same nesreće, spreman sam preuzeti odgovornost i kaznu ću odraditi u potpunosti", poručio je Habuš. Dodao je da će to što će na sedam mjeseci ostati bez vozačke dozvole imati posljedica na njegov obiteljski život, ali neće utjecati na njegov posao gradonačelnika jer "postoji službeni vozač koji će se sad morati staviti u puni pogon".

Habuš je u studenome prošle godine, samo nekoliko dana pošto je preuzeo dužnost varaždinskoga gradonačelnika, vraćajući se službenim automobilom s proslave Martinja, nedaleko od svoje obiteljske kuće u Varaždinu skrivio lakšu prometnu nesreću s manjom štetom.

Na mjestu nesreće policija je alkotestom utvrdila da je Habuš u krvi imao 1,58 promila alkohola, no on je tražio analizu krvi i urina kojom je utvrđeno da je vozio s 2,02 promila.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 09.05.12. 09:08

Pravi HNS-ovac!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika