09.05.2012. / 09:07

Autor: Hina

Bivši ljubljanski nadbiskup niječe tvrdnje o očinstvu

Bivši ljubljanski nadbiskup Alojzij Uran zanijekao je nagađanja kako je njegov prestanak djelovanja u slovenskoj biskupskoj konferenciji posljedica zahtjeva Vatikana da pristupi testu utvrđivanja očinstva, te je opovrgao da ima djecu.

IlustracijaIlustracijaBivši ljubljanski nadbiskup Alojzij Uran zanijekao je nIlustracijaIlustracijaagađanja kako je njegov prestanak djelovanja u slovenskoj biskupskoj konferenciji posljedica zahtjeva Vatikana da pristupi testu utvrđivanja očinstva, te je opovrgao da ima djecu.

"Nikad od nikoga nisam dobio zahtjev za utvrđivanje očinstva. Izjavljujem da su nagađanja o mojem očinstvu neutemeljena", naveo jer 67-godišnji Uran u pismenoj izjavi.

Uranova izjava pročitana je na konferenciji za tisak ljubljanske nadbiskupije, na kojoj je sadašnji nadbiskup Anton Stres zanijekao tvrdnje nekih vodećih slovenskih medija koji su ovih dana javljali o navodnom dekretu iz Vatikana kojim je nekolicini nekada visokih dostojanstvenika Katoličke crkve u Sloveniji naložena "klauzura", odnosno zabrana pojavljivanja u javnosti zbog njihovih "moralnih" ili "financijskih" prijestupa u prošlosti.

Prema tvrdnjama ljubljanskog "Dela" i lista "Dnevnik", dekret se među ostalima odnosi na Urana i bivšeg mariborskog nadbiskupa Franca Krambergera koji je početkom prošle godine zatražio i dobio umirovljenje. Krambergerov se slučaj povezivalo s otkrićem financijskih problema u koje je upala mariborska nadbiskupija preko prezaduženih i u međuvremenu propalih financijskih holdinga Zvon 1 i Zvon 2, što ih je osnovao njezin nekadašnji ekonom Mirko Krašovec.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 09.05.12. 11:13

Što mislite, ima li i Crkva u Hrvata takvih problema?

Ima?

Nema?

Kada bi kojim slučajem imala, bi li mi to znali?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika