09.05.2012. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Fiolić 'cvili':

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Nije htio priznati kako je novac podijelio sa Sanaderom i Čobankovićem, već je navodno izjavio kako je novac iskoristio za vlastite potrebe

Stjepan Fiolić (Pixsell)Stjepan Fiolić (Pixsell)Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju Planinska, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaje novinar Jutarnjeg lista, Fiolić je tijekom ispitivanja u USKOK- u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela i izjavio kako će nadoknaditi štetu državi. Podsjetimo kako se HDZ-ovca tereti da je uz pomoć bivšeg premijera Ive Sandera, ministra regionalnog razvoja Petra Čobankovića i sudskog vještaka Mate Bitange pronevjerio 26,4 milijuna kuna. U istražnom zatvoru u Remetincu bio je nepunih tjedan dana, što mu je bilo dovoljno da prizna kako su Sanader i Čobanković na njegovo nagovaranje pristali na otkup zgrade od Mesnica Fiolić u Planinskoj ulici u Zagrebu. Nije htio priznati kako je novac podijelio sa Sanaderom i Čobankovićem, već je navodno izjavio kako je novac iskoristio za vlastite potrebe.

Podsjetimo kako je Fiolić uhićen u sklopu afere Hypo leasing. Banka je od njega 2009. godine kupila zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu i nakon tog ju iznajmila Ministarstvu regionalnog razvoja, na čelu s ministrom Petrom Čobankovićem. Tadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala je Vladinu odluku o suglasnosti za sklapanje posla između Hypo leasinga i Ministarstva.

Dodajmo kako su samo pola godine prije zaključenja ugovora s Ministarstvom izrađene dvije procjene, jedna na 30,5, a druga na 32,2 milijuna kuna. Ugovorena cijena zgrade i zemljišta iznosila je skoro 80 milijuna kuna. Čobanković je već ranije priznao kako je postupao po Sanaderovu nalogu.

Županijski sud, prema USKOK-ovom prijedlogu, blokirao je Fiolićevu imovinu čija je vrijednost desetke milijuna kuna veća od iznosa navedene štete pa bi to mogao biti razlog priznanja i vraćanja pronevjerenog novca.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.05.12. 15:10

Hypo nitko ništa ne pita.Nisu odavde.


registracija
11/1/10

fluid, 09.05.12. 15:28

A kamate !?


registracija
17/6/05

torpedo, 09.05.12. 16:27

A kazna?

Naime, ovo je fora sa tim utajivacima i lopovima,

Ako uspiju utajiti / ukrasit lovu onda su na dobitku, a ako ih se otkrije onda ce kao sve vratiti sto su ukrali.

Halo drzava, hitno mjenjajte zakone.


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.05.12. 17:44

Ako mu se dokaže spočitavani kriminal onda je samo povratak ukradenog nagrada i podstrijek svim budućim lopovima! Jer, šta mogu izgubiti, osim samo ukradenog?

Za ovoliki iznos, treba vratiti uvećano za kamate, odrezati primjerenu kaznu te poslati lopova u zatvor!
Inače, koja je poruka i pouka? Ali, pravila moraju vrijediti za sve jednako! Smiješno je da Fiolić najebe a Mršić ili Mesić za Podravkino odmaralište prođu loss! Ili, da nitko ne odgovara za poklon hotela Excelsior Štroku za 3 % njegove vrijednosti ili da Daniel Ivin ispred Geotehnike prodaje stanove po Mesićevim preporukama za 1/4 vrijednosti.


registracija
24/7/11

mrvek, 09.05.12. 21:07

Nije samo to treba vratiti lovu. Zatvor za sve jer su izigrale državu. Nema tu oprosta. Da ja ne platim da vidiš kako bi zatvorio u buksi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika