09.05.2012. / 11:42

Autor: Totalsport

NHL: Devilsi u konferencijskom finalu

- Brodeur je odigrao veliku utakmicu. Kad god smo u zaostatku, on nas izvuče - rekao je kapetan Devilsa Zach Parise

Hokejaši New Jerseyja plasirali su se u finale Istočne konferencije NHL lige, po prvi put nakon sezone 2002/03 kada su i osvojili Stanley Cup.

Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Devilsi su u utorak kao gosti svladali Philadelphiju s 3-1 i s ukupnih 4-1 u seriji zaključili posao. Za konferencijski naslov i veliki finale NHL lige igrat će protiv boljeg iz okršaja New York Rangersa i Washingtona (Rangersi vode s 3-2 u seriji).

Bez svoga najboljeg strijelca i najučinkovitijeg igrača doigravanja Claudea Girouxa Flyersi su bili prilično lak plijen za Devilse. Giroux je, podsjetimo, bio suspendiran na jednu utakmicu zbog udaranja laktom Dainiusa Zubrusa u četvrtoj utakmici serije. Istina, i bez njega je Philadelphija u utorak prva došla do prednosti, ali ju je vrlo brzo ispustila i do kraja više nije pronašla rješenje za svladavanje 40-godišnjeg veterana Martina Brodeura koji je skupio 27 obrana.

Flyersi su poveli u osmoj minuti pogotkom Maxa Talbota, ali je New Jersey ekspresno preokrenuo preko Brycea Salvadora i Davida Clarksona, tako da je već u 13. minuti bilo 2-1 za goste. Bila je to već četvrta utakmica zaredom u kojoj je Philadelphija prva došla do vodstva i na kraju ostala bez pobjede. Priču je kraju u Wells Fargo Centeru priveo Ilja Kovaljčuk nakon pet minuta igre u posljednjoj trećini.

- Brodeur je odigrao veliku utakmicu. Kad god smo u zaostatku, on nas izvuče - komplimentirao je svome vrataru kapetan Devilsa Zach Parise, dok je trener Peter DeBoer, kojem je ovo prva sezona na klupi New Jerseyja, ipak u prvi plan gurnuo kolektiv.

- Priča ove momčadi je njezina dubina, doprinos različitih ljudi svake večeri. To se mora nastaviti.

NHL doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale:

Philadelphia (5) - New Jersey (6) 1-3

(New Jersey dobio seriju s 4-1)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika