09.05.2012. / 15:58

Autor: Totalsport

Prandelli: Hrvatska će biti teška prepreka za preskočiti

- Hrvatska je također težak suparnik, s vrlo konkurentnim veznim redom i napadom

Cesare Prandelli (Reuters)Cesare Prandelli (Reuters)Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli još je jednom, u razgovoru za Corriere della Seru, progovorio o izgledima "azzurra" na predstojećem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Podsjetimo, Talijani su u skupini s Hrvataskom, te braniteljem naslova Španjolskom i Irskom.

- Ozljede su nam umanjile potencijal za 50 posto, ali nisam zabrinut, morat ću improvizirati. Naša želja za iznenađenjem mora biti jača od naših poteškoća. Ne treba zaboraviti da je i u najtežim trenucima moguće napraviti iznenađenje - rekao je Prandelli, aludiravši posebno na ozljedu Giuseppea Rossija i nedovoljnu spremnost Antonija Cassana.

- Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za našu prvu utakmicu protiv Španjolske. Čak i unatoč činjenici da će izostanak Real Madrida i Barcelone iz finala Lige prvaka učiniti Španjolce još opasnijima. Hrvatska je također težak suparnik, s vrlo konkurentnim veznim redom i napadom. Bit će nam teška prepreka za preskočiti. A onda nam dolazi i Irska Giovannija Trapattonija - dodao je Prandelli koji će preliminarni popis 30 kandidata za nastup na Euru objaviti u nedjelju.

Talijanski je strateg prije toga dao naslutiti da će na popisu biti mjesta za Cassana, Marija Balotellija i Antonija Di Natalea, ali ne i veterana Alessandra del Piera i Francesca Tottija.

- Bolje je da se okrenemo mlađima, poput Rominog Fabija Borinija - zaključio je Prandelli.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika