09.05.2012. / 17:07

Autor: Hina

Timošenko prekinula štrajk glađu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prekinula je u srijedu štrajk glađu koji je počela 20. travnja, rekao je njemački liječnik Lutz Harms koji skrbi za oporbenu čelnicu u bolnici u Harkivu.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoBivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prekinula je u srijedu štrajk glađu koji je počela 20. travnja, rekao je njemački liječnik Lutz Harms koji skrbi za oporbenu čelnicu u bolnici u Harkivu.

"Prekinula je štrajk glađu. Nastavljamo normalni režim prehrane", rekao je Harms novinarima u bolnici kamo je Timošenko prevezena jutros iz zatvora u Harkivu.

Liječnik iz berlinske sveučilišne bolnice Charite koji je doputovao u Ukrajinu kako bi liječio Timošenko, pratio je oporbenu čelnicu na putu iz zatvora u bolnicu, priopćila je nešto ranije zamjenica ukrajinskog ministra zdravstva Raisa Moisenko.

Njemački liječnik kojemu će pomagati ukrajinski kolege, donio je sa sobom lijekove za svoju pacijenticu, dodaje ministrova zamjenica.

Timošenko ima nekoliko hernija diska.

Timošenko, simbol Narančaste revolucije u Ukrajini 2004., zatvorena je u kolovozu 2011. i u listopadu je osuđena na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja. Oporbenjakinja je uvijek upozoravala da je riječ o osobnoj osveti predsjednika Viktora Janukoviča.

Štrajk glađu počela je u znak prosvjeda protiv nasilja kojemu je, kako tvrdi, izložena u zatvoru.

Nakon sve češćih kritika Zapada zbog sudbine Timošenko, Kijev je u utorak najavio otkazivanje summita čelnika srednje Europe zakazan za konac tjedna na Jalti, pošto je taj susret bojkotirala većina uzvanika.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 10.05.12. 15:57

Stigla naredba iz EU da im još treba.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika