09.05.2012. / 18:51

Autor: Hina

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenija je u srijedu vratila kući četiri svoja vojnika koji su sudjelovali u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu, jer su zatečeni u alkoholiziranom stanju za vrijeme obavljanja dužnosti.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSlovenija je u srijedu vratila kući četiri svoja vojnika koji su sudjelovali u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu, jer su zatečeni u alkoholiziranom stanju za vrijeme obavljanja dužnosti.

Do incidenta je došlo krajem travnja kad su u alkoholiziranom stanju bili na straži ispred zgrade u Prištini u kojoj se nalazi zapovjedništvo KFOR-a.

Da su alkoholizirani posumnjao je njihov zapovjednik, pozvavši vojnu policiju, nakon čega je ustanovljeno da su imali alkohola u krvi, rekao je glasnogovornik slovenske vojske Simon Korez.

Protiv vojnika koji su zatečeni u alkoholiziranom stanju pokrenut je stegovni postupak, a bit će dodatno kažnjeni i oduzimanjem 20 posto mjesečne plaće.

U misiji KFOR na Kosovu sudjeluje nešto više od 300 slovenskih vojnika, a četvorica kažnjenih bit će nadomješteni novima.

Načelnik glavnog stožera slovenske vojske Dobran Božič izjavio je da je riječ o potpuno nedopustivom ponašanju, da se u vojsci ne trpi alkohol za vrijeme obavljanja dužnosti i da će se takva politika primjenjivati i u buduće.

Slučaj je komentirao i ministar obrane Aleš Hojs, rekavši da je riječ o prvom incidentu takve vrste među slovenskim vojnicima koji služe u misijama u inozemstvu.

Ubuduće treba razmišljati i o opozivu i mogućim sankcijama protiv zapovjednika postrojbi u kojima bi se pojavljivali slični incidenti, rekao je Hojs.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
15/11/11

buco091, 09.05.12. 19:04

Kladim se da su barem tri od njih četvero štajerci.


registracija
9/3/10

nostradurus, 10.05.12. 16:06

Dobar primjer kako se izvući iz misije. :-))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika