10.05.2012. / 08:17

Autor: Hina

Ognjen Šimić umro u Sarajevu

Liječnik Ognjen Šimić koji je u Sarajevu izdržavao zatvorsku kaznu zbog primanja mita u bolnici u Rijeci umro je u srijedu, potvrdio je Hini Šimićev odvjetnik Nikica Gržić.

Photo: Zvonimir Coric/VLM/PIXSELLPhoto: Zvonimir Coric/VLM/PIXSELLLiječnik Ognjen Šimić koji je u Sarajevu izdržavao zatvorsku kaznu zbog primanja mita u bolnici u Rijeci umro je u srijedu, potvrdio je Hini Šimićev odvjetnik Nikica Gržić.

"Upravitelj zatvora potvrdio mi je tijekom dana da je Šimić umro. Uzrok smrti je srčani zastoj", kazao je Gržić koji je Šimića zastupao na procesima vođenim najprije pred Županijskom sudom u Sarajevu a potom i pred Vrhovnim sudom BiH koji je u travnju 2011. izrekao pravomoćnu zatvorsku kaznu od dvije i pol godine zatvora.

Ognjen Šimić koji je po struci bio kardiokirug u Hrvatskoj je pravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita u vrijeme kada je obnašao dužnost pročelnika kardiokirurgije na Kliničko-bolničkom centru u Rijeci.

Nakon bijega u BiH u toj mu se zemlji ponovo sudilo po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da bi presuda u dva ponovljena postupka bila preinačena u dvoipolgodišnju zatvorsku kaznu.

Šimić je na izdržavanje kazne u Sarajevu upućen 28. lipnja 2011. i tada se, unatoč teškom zdravstvenom stanju, odrekao mogućnosti da od suda traži odgodu provedbe sudske odluke.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.05.12. 17:53

Dr.Šimića nije ubilo srce .Ubilo ga je pitanje ;"Zašto baš ja?Zašto se na meni lome koplja mita i korupcije kada ja nisam jedini koji je radio to što sam radio.Pa to svi u Hrvatskoj rade ,upravo tako!Dakle,zašto baš ja?" Pitanje nije moralno ali je točno.Zašto baš on? Ako se Čačiću nešto slično dogodi,nitko se neće upitati,zašto baš on.Narod će znati odgovor na pitanje,zašto baš on !? Todorić,Škegro,Gregorić,Pašalić... Sve su to ista govna sa sdržajem nemorala i korjenom zla u sebi.I njima želim isto pitanje,"zašto baš ja".Kako nema revolucionarnog naboja u narodu,ostaje mi samo kukulelečiti kao kakva baba na pijaci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika