10.05.2012. / 10:25

Autor: Totalsport

WTA Madrid: Hradecka šokirala Kvitovu

Pet je puta u susretu 26-godišnja Hradecka oduzimala servis četiri godine mlađoj protivnici, te izborila 3. kolo u kojem će snage odmjeriti s Ruskinjom Jekaterinom Makarovom koja je u 2. kolu porazila također sunarodnjakinju, 16. nositeljicu Mariju Kiriljenko 6-4, 6-4

Petra KvitovaPetra KvitovaČeška tenisačica Lucie Hradecka u drugom je kolu režirala najveću senzaciju dosadašnjeg tijeka turnira u Madridu izbacivši sunarodnjakinju i braniteljicu naslova Petru Kvitovu sa 6-4, 6-3.

Lucie Hradecka, 105. tenisačica sa svjetske WTA ljestvice koje se do glavnog ždrijeba 3 milijuna eura vrijednog turnira na kontroverznoj plavoj zemljanoj podlozi probila kroz kvalifikacije, nakon pobjede u 1. kolu nad Kineskinjom Shuai Peng, u drugom je u dva seta izbacila 3. nositeljicu i 4. igračicu svijeta, te lanjsku pobjednicu Petru Kvitovu sa 6-4, 6-3.

Pet je puta u susretu 26-godišnja Hradecka oduzimala servis četiri godine mlađoj protivnici, te izborila 3. kolo u kojem će snage odmjeriti s Ruskinjom Jekaterinom Makarovom koja je u 2. kolu porazila također sunarodnjakinju, 16. nositeljicu Mariju Kiriljenko 6-4, 6-4.

Bio je ovo drugi međusobni sraz Safarove i Kvitove, a prvi je na US Openu 2010. godine pripao Kvitovoj koja je lani u Madridu pobjedom nad Viktorijom Azarenkom osvojila jedan od šest naslova u 2011. godini. Ove godine još čeka na prvu turnirsku pobjedu.

Hradecka ove godine ima tek jedno WTA četvrtfinale, a ovoga je tjedna ispala iz svjetskog Topa 100. Lani je u lipnju ostvarila renking karijere plasmanom na 41. poziciju WTA ljestvice.

WTA Madrid, 2. kolo:

Hradecka - Kvitova (3) 6-4, 6-3

Makarova - Kiriljenko (16) 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika