10.05.2012. / 18:43

Autor: Hina

Amerikanci naklonjeniji Obami nego Romneyu

Čak i kod poreznih pitanja, Obama je dobio veće povjerenje nego Romney (47/% prema 41%)

Amerikancima je i dalje Obama na prvom mjestuAmerikancima je i dalje Obama na prvom mjestuRezultati pokazuju da Romney ne uživa vjerodostojnost kod glasača jer manje od trećine ispitanika (31%) smatra da Romney govori ono u što vjeruje. Suprotno tome, preko polovice ispitanika, njih 54 posto, smatra da Obama govori ono u što vjeruje. Čak i po pitanju nacionalne sigurnosti i poreza, gdje republikanci tradicionalno uživaju više povjerenja, Obama bolje stoji od Romneya.

Tako, na primjer, 53 posto Amerikanaca misli da Obama bolje štiti zemlju, dok je Romneyu povjerenje glede obrane zemlje dalo 37 posto Amerikanaca. Čak i kod poreznih pitanja, Obama je dobio veće povjerenje nego Romney (47/% prema 41%).

Obamu se, prema toj anketi, također smatra jačim liderom od Romneya (50% prema 39%). No, u pitanju gospodarstva obojica uživaju gotovo jednaku potporu. Njih 46 posto smatra da je Obama bolje rješenje kada je u pitanju vođenje gospodarstva, a 44 posto više vjeruje Romneyu.

Amerikanci su također bolje upoznati s politikom i programom koji će Obama provoditi ako bude ponovo izabran za predsjednika. Njih 67 posto tvrdi da znaju što mogu očekivati od Obame ako ostane u predsjedničkoj fotelji. Međutim, tek njih 44 posto se izjasnilo da su upoznati s političkim smjernicama Mitta Romneya i većina njih su Amerikanci s većim godišnjim prihodima.

Američki predsjednički izbori održat će se u studenom ove godine.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika