10.05.2012. / 20:36

Autor: Hina

Sindikati zaprijetili

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada ništa do 22. lipnja, do kada je obećano rješenje vlasničkog pitanja u 3. maju i Brodotrogiru, krenuti u konkretne akcije.

Sindikati najavljuju oštre akcijeSindikati najavljuju oštre akcijePredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada ništa do 22. lipnja, do kada je obećano rješenje vlasničkog pitanja u 3. maju i Brodotrogiru, krenuti u konkretne akcije.

Očekujemo da će vlada do 22. lipnja napraviti što je obećala, da će riješiti vlasničko pitanje, a da će uprave brodogradilišta u roku od mjesec dana imati nove poslove u fazi predugovaranja ili ugovaranja, rekao je Dragičević.

On je danas na izvještajnoj skupštini Sindikata u 3. maju rekao da će akcije biti drukčije nego prije i iznenađujuće, a nakon novinarskih upita dodao je da ipak neće biti kao u Grčkoj.

Rekao je nakon skupštine da je ona održana u atmosferi nervoze i straha, da su članovi tražili da se „agresivnije krene“ u vezi s nedostatkom posla koji, u svim brodogradilištima, zabrinjava radnike. Ako ljudi nemaju posla i nemaju pravo zaraditi svoju plaću, situacija postaje rizična, dodao je.

Poručujemo upravama i nadzornim odborima svih brodogradilišta da "ne treba biti straha od ugovaranja novih poslova" i da će pitanje vlasničke strukture Vlada riješiti, rekao je Dragičević. Napomenuo je kako pretpostavlja da će to biti tako na osnovi uvjeravanja koja je dobio iz Vlade.

Zamolio je uprave i nadzorne odbore da svim snagama krenu u ugovaranje novih poslova kako bi svi mogli zaraditi svoje plaće. Sve ostalo u vezi s planom preustroja i drugog bit će odrađeno u socijalnom dijalogu, koji ćemo odraditi pošteno i na dobrobit svih, rekao je Dragičević.

Glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u 3. maju Juraj Šoljić rekao je da je skupština jedinstvena i da je dogovoreno da će biti u stalnoj pripravnosti te da će dnevno analizirati stanje u 3. maju.

Zaključeno je da se novi poslovi moraju ugovoriti, da se Vlada mora „pozabaviti“ 3. majem i da se moraju riješiti problemi u vezi s primopredajom i plaćanjem broda izgrađenog za Uljanik plovidbu iz Pule, istaknuo je Šoljić.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.05.12. 21:53

Lud,zbunjen,normalan.


registracija
10/5/12

psyop, 10.05.12. 22:09

zamijenili smo nepotisticku balkansku kleptomaniju sa ispraznim globalistickim poltronima. s magaraca na magarca.


registracija
31/3/12

Bašo, 10.05.12. 22:41

Ma da mi je samo znati koje su to akcije u koje će sindikati krenuti? Pa već kreću 20 godina, i ništa. Radnike otjeraše u rat, sidikat ništa, prozvaše ih "uposlenicima" ili "zaposlenicima", sidikat, ništa, radnicima oduzeše samoupravljane i imovinu koju su stvarali i sindikat, ništa, radnike otpuštaše sa posla-masovno, i sindikat ništa, radnike svedoše na jedva golu egzistenciju, i sindikat ništa...samo lamataju o nekakvim akcijama dok im "mafija" koja vlada, nudi otpremnine, odmah ih prihvte, samo da dobiju nešta "u gotovu", a gdje će ti radnici raditi kad potroše otpremnine i što će biti sa budućim generacijama, to sindikata nije briga... Sindikata nije briga ni tko je vlasnik kapitala? To i jeste temeljno pitanje opstanka-vlasnik kapitala treba biti radnik koji stvara i oplemenjuje taj kapital. To je pravi odgovor i AKCIJA KOJU TREBA SINDIKAT PODUZETI!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika