11.05.2012. / 12:30

Autor: Nacional.hr

HAC:

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Neimenovani izvor tvrdi kako Hajdaš Dončić ne trpi utjecaje drugih članova vlade u ministarstvu i kako je imenovanje Marijana Sente iz rodnog Zaboka njegova odluka

Slavko Linić (Pixsell)Slavko Linić (Pixsell)Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako se za tu funkciju prijavilo 16 kandidata među kojima i bivši direktor Zoran Klarić, prijatelj i kartaški partner ministra financija Slavka Linića, piše Večernji list.

Iz HAC-a odgovaraju kako su obustavili natječaj prema 'diskrecijskom pravu uprave', jer se nisu odlučili ni za jednog kandidata, što obrazlažu početkom turističke sezone. Ističu kako ne bi bilo poželjno imenovati direktora koji nije posve upućen u sustav naplate cestarine.

Dodajmo kako su na nedavnom javnom natječaju za direktorska mjesta u sektorima građenja i pravnih poslova imenovani Jože Ladika i Marijan Sente.

Novinar Večernjeg lista piše kako neimenovani izvor iz HAC-a tvrdi kako iza svega stoji novi ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Podsjetimo kako je uprava HAC-a raspisala javni natječaj za ta tri direktorska mjesta nakon što ih je na to prisilio bivši ministar Zlatko Komadina, protivno mišljenju Državnog inspektorata. Dodajmo kako su Ladika i Klarić imenovani direktorima bez javnog natječaja prvi put, a očekivalo se imenovanje istih ljudi kao i prije.

U međuvremenu ministar Komadina je podnio ostavku, a na njegovo mjesto je došao Hajdaš Dončić. Neimenovani izvor ističe kako ‘je svima bilo jasno’ kako kadrovsku politiku u Komadininom resoru provode Linić i prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić. Novinar Večernjeg lista piše kako je Linić u Upravu HAC-a uspio postaviti svog prijatelja Juru Bajića, koji je zadužen za finacije državne tvrtke.

Naglašava se kako bi bilo previše da na mjesto direktora Sektora naplate cestarine dođe i drugi Linićev prijatelj, Zoran Klarić. Neimenovani izvor tvrdi kako Hajdaš Dončić ne trpi utjecaje drugih članova vlade u ministarstvu i kako je imenovanje Marijana Sente iz rodnog Zaboka njegova odluka.

Klarić je za Večernji list izjavio kako ga ‘ne zanimaju nikakvi razgovori o temi HAC-a’.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika