11.05.2012. / 14:21

Autor: Hina

Milošević: Nema nikakvih tajnih dogovora s drugim kandidatima

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević na današnjoj konferenciji za novinare demantirao je postojanje bilo kakvih tajnih dogovora između njega i drugih kandidata, pa i s Tomislavom Karamarkom.

Dmoagoj MiloševićDmoagoj MiloševićKandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević na današnjoj konferenciji za novinare demantirao je postojanje bilo kakvih tajnih dogovora između njega i drugih kandidata, pa i s Tomislavom Karamarkom.

"Nema nikakvih tajnih dogovora, puštaju se različiti spinovi o nekakvim mojim tajnim dogovorima s različitim kandidatima za predsjednika HDZ-a. Nema nikakvih dogovora niskim, nema dogovora s Tomislavom Karamarkom", rekao je Milošević. Podsjetio je da se bez rezerve i kalkulacija pod sloganom "HDZ ponovno prvi" kandidirao za predsjednika HDZ-a te da u svom programu govori o političkoj, kadrovskoj i financijskoj konsolidaciji stranke, ali ne samo nje.

Milošević smatra i da će na Općem saboru HDZ-a, 20. svibnja, 2200 izaslanika pojedinačno i po svojoj savjesti izabrati novo stranačko vodstvo - od članova Središnjeg odbora do potpredsjednika i predsjednika stranke.

Osvrčući se na jučerašnja predstavljanja u Bjelovaru i Koprivnici podsjetio je da su u Bjelovaru svoje programe zajednički sučelili Darko Milinović, Tomislav Karamarko i on. "Nakon sučeljavanja naših programa Karamarko nije niti otišao u Koprivnicu jer je doživio debakl u Bjelovaru", kazao je Milošević. Dodao je da su izaslanici htjeli čuti što kandidati za predsjednika stranke imaju reći o budućnosti HDZ-a i Hrvatske, a "nisu nimalo bili impresionirani pričama od 1945. do 1971. niti pričama o petokrakama, kolima, Kumrovcima i slično".

Milošević je pozvao Jadranku Kosor i Tomislava Karamarka da se odazovu HTV-ovu pozivu za sučeljavanje u ponedjeljak, a HTV da ne odustane od termina sučeljavanja. "Ne samo da HDZ-ovi izaslanici i članovi stranke, već i svi građani, trebaju čuti i vidjeti tko su ljudi koji žele biti predsjednici stranke, a sutra i hrvatski premijeri. Svi trebaju čuti tko su ti ljudi, koji su njihovi programi, stavovi, ciljevi i motivi za kandidature", rekao je Milošević.

Upitan zašto je Karamarko odustao od svog govora na komemoraciji u Bleiburgu, Milošević je odgovorio da to treba njega pitati. "Danas 2012., hrvatski građani i članovi HDZ-a očekuju odgovore na pitanja koja se odnose na budućnost i kako izvući zemlju iz krize. Danas je primarno pitanje gospodarstva. Ono što je 1990-tih bila borba za oslobađanje hrvatskog teritorija to je danas borba za svako radno mjesto i svaku tvornicu u Hrvatskoj", kazao je Milošević.

Na pitanje kojeg će kandidata podržati ako ne uđe u drugi krug, odgovorio je da će ući u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a. "Truli kompromisi i tajni dogovori su HDZ i zemlju doveli u situaciju u kojoj jesmo. Oni koji su stranku i zemlju doveli u situaciju u kojoj jesmo, teško mogu biti ti koji će i stranku i zemlju izvući iz te situacije", istaknuo je Milošević.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 11.05.12. 21:57

Zanimljiv mi je bio uspon i put Tomislava Karamarka u samo godinu dana reaktiviranja članstva. Kada ga je gospođa Kosor primila natrag u HDZ, samo nekoliko tjedana kasnije, prvi EPH novinari su počeli pisati i ispitavati teren, kako bi Karamarko jednog dana mogao postati novi predsjednik HDZ-a.

S obzirom da su novinari EPH-a jako dobro informirani šta i kako se razmišlja van granica Hrvatske, bilo mi je to tada već malo čudno, no zabrinuto sam pratio daljne korake.

Prije nekoliko dana Tomislav Karamarko bio je u Njemačkoj na gostovanju tamo vladajućeg CSU-a. Od pet kandidata, pozvan je samo on. Nakon susreta sa Angelom Merkel, Karamarko je, možda se i malo zaletio, izjavio "Ja sam novi predsjednik HDZ-a!!". Zanimljivo je također da je taj posjet Karamarka Njemačkoj ostao gotovo neprimjećen u hrvatskim medijima.

A sada bih povukao jednu paralelu. Kada je 2000 godine šestorka osvojila vlast, godinu dana ranije su svi bili na prijemu u Americi kod tadašnje ministrice vanjskih poslova Madeleine Albright. Isto se dsilo pri izboru Sanadera na VII saboru. Samo tjedan ranije prije sabora bio je u službenoj posjeti Americi.

A znamo kako je Sanader došao na vlast. Prvo je počela medijska mašinerija sa strane EPH grupe pa zatim krađa glasova na saboru koju su svi ti mediji blagoslovili.

Riječ-dvije o EPH grupi (Jutarnji, Globus...). Većinski vlasnik EPH grupe je njemački WAZ iz Essena. Grupacija je osnovana 1948 godine nakon svršetka drugog svjetskog rata. Treba napomenuti da je tada njemačkim medijima izdavana licenca samo od saveznika a u toj pokrajini su Englezi bili ti koji su osnivaču Erich Borstu dali licencu te su Englezi desetljećima bili jako utjecajni u novini. Erich Borst je inače bio član njemačke Socijaldemokratske Partije (SDP).

To je dakle većinski vlasnik EPH grupe u Hrvatskoj koji, kao što znamo podupire i reklamira većinsko lijevo-liberalne stranke i ideje, a u Hrvatskoj su to pretežno bivši komunisti. U Njemačkoj također ima stranka sastavljena od bivših komunista (Die Linke), no, zbog raznih razloga, ono što WAZ radi u Hrvatskoj to u Njemačkoj nikako ne čini. Tamo nikako da bezrezervno podupiru novopečene Eurosocijaldemokrate i bivše komuniste. Ono što je dobro za Hrvatsku, očigledno nije dobro za Njemačku.

Dakle, pri instalaciji Sanadera smo imali posjet(e) u jakim zapadnim zemljama i medijsku potporu zapadnih vlasnika hrvatskih medija.

No međutim projekt Sanader je propao. Veliki dio je odrađen planirano i uspješno, kao što je demontaža desnice, ali je Sanaderova nezasitna bahatost bila prevelika prepreka. Došli smo u situaciju da onakav Sanader koji se nije libio nikakvih metoda samo da osvoji vlast, mora prvo odstupiti te, još gore po njega, pretrpjeti i još jedno poniženje, postaviti za svoga nasljednika osobu koju nije mogati organski smisliti - Jadranku Kosor. Zar treba veći dokaz kako su oboje, i Sanader i Kosor, izvana instalirani?

Sanader je dakle razotkriven, ali kod njegovih gazda nema predaje. Ulogu EPH grupe je sada peuzeo Večernji List čiji je vlasnik austrijska Styria. I dok su Sanadera uzdizali oni isti EPH novinari koji su o Tuđmanu govorili sve najgore, plan se promjenio.

Veliki domoljubni novinari kao što su Dujmović, Ivkošić i Despot, zbog samo njima znanih razloga (vjerovatno egzistencijalnih prijetnji, što ćemo im oprostiti ako je tako), su ovaj put preuzeli zadatak narodu otvoriti oči kako je upravo osoba koja je napustila Tuđmana, koja se javno hvalila kako je za Tuđmanovog najljućeg protivnika uspješno vodila kampanju za pobjedu na predsjedničkim izborima, koja se "slaže s doktrinom Franje Tuđmana, ali mu zamjera dvije-tri stvari kao što su kriminal u pretvorbi i politika prema BiH"(ove dvije floskule su nam poznate od EPH Grupe, zar ne?), najbolja za novog predsjednika demokršćansko-nacionalnog HDZ-a.

Dujmović, Ivkošić i Despot podrškom Karamarku zapravo demantiraju šta su sami godinama pisali. Sami sebi skaču u usta. Govore nam izaberite za novog Tuđmana onog koji je rušio Tuđmana????!!! Koliko samo nelogičnosti u njihovim najnovijim kolumnama....usporedimo to da je situacija obrnuta.

Kao što znamo i Andrija Hebrang je dugo godina bio uz Tuđmana pa se s njime razišao. Å šta mislite koliko bi šanse bile da se Andrija Hebrang kandidira za predsjednika SDP-a, pa makar sto puta ponovio da je on uvijek bio na doktrini Ivice Račana i da se razišao s Tuđmanom, a da u Jutarnjem osvanu kolumne Ante Tomića, Jelene Lovrić, Denisa Kuljiša "Kako je Hebrang novi Račan"???

Vratimo se na medije. Austrijska Styria je jako bliska austrijskoj vladi a u Hrvatskoj imaju suvlasništva u medijima skupa sa njemačkim medijskim koncernom iz Hamburga Gruner und Jahr koji je opet u 75% vlasništvu Bertelsmann Grupe koja je pak većinski vlasnik RTL Televizije.

Dakako, svi oni prate trenutačna zbivanja u INI te su jako zabrinuti za svoje Telekome, Banke, lance trgovina, farmaceutske tvrtke i ostale.

No, kada čovjek ovo gore pročita, stekne se dojam, nije li to malo previše brige za jednu Njemačku, Austriju, Englesku ili Ameriku tko će postati predsjednik u jednoj opozicijskoj stranci u Hrvatskoj?

Pa pogledajmo šta oni sami kažu o tome. Na ovom linku imate dokumentarac nizozemske televizije o revolucijama u istočnoj Europi, Srbiji, Ukrajini i Gruziji. Održan je jedan skup sudionika u Amsterdamu gdje ovi javno priznaju kako su dobivali upute, sredstva, golemu financijsku pomoć da organiziraju demonstracije, mobiliziraju narod, dijele letke s ciljem uspostave (dakako prozapadne) nove vlasti.

Organizacija koja im je pri tome pomogla, ima ih više, ali je ova javno navedena je od strane američke vlade financirani Freedom House. Tako se na primjer za promjenu vlasti u Srbiji uložilo oko 17 milijuna USD, dok je Ukrajina bila skuplja sa oko 50-ak milijuna USD.

Na prvi pogled bi se reklo to je puno novaca, no pogledajmo je li se taj biznis isplatio. U Hrvatskoj njemački Deutsche Telekom svake godine najmanje izvuče 500 milijuna Eura čiste dobiti. Za deset godina je to pet milijardi Eura. Tu nisu uračunate niti plaće, bonusi niti izdaci za dobavljače koji se možda moraju birati po volji vlasnika iz Njemačke. Dok je još pisao hrvatski, Milan Ivkošić je naveo kako su hrvatske banke sanirane za 85 milijardi Kuna, a prodane za 5. Razlika koju je platio hrvatski narod je 80 milijardi Kuna, oko 11,5 milijardi Eura.

Vesna Balenović je rekla kako se iz INE, a time opet od hrvatske države a to jest hrvatskog naroda, svake godine izvuče nekoliko stotina milijuna dolara (zadnja vezana vijest je kako su prije prodaje MOL-u, postojale informacije o INInim naftnim poljima u Siriji koje vrijede preko 20 milijardi USD).

Dakle, u samo ova dva-tri primjera vidimo kako se iz Hrvatske izvuklo oko 30 milijardi Eura, što je usput većina našeg vanjskog duga kojeg opet naravno plaćamo tim istim zapadnim bankama gdje naravno plaćamo i kamate i ostalo. To je 30 milijardi iz Hrvatske, a gdje su ostale zemlje kao jedna deset puta veća Ukrajina, naftom bogata Gruzija ili Azerbajdžan.

I sada dakle jednostavna računica. Invest za promjenu vlasti je oko 17 milijuna USD, a dobit se mjeri u milijardama. A kao što znamo, za prozapadnu vlast u istočnoj Europi uvijek slovi ona koja će tim istim zapadnim vladama prodati svoje banke, telekomunikacije, naftnu industriju, elektrosektor za 10 % stvarne cijene, a da se to ostvari, trebate svoje političare. A da se ide na sigurno, nije dovoljno podupirati samo bivše komuniste, već i nacionalnu opoziciju, jer ako imate dva konja u utrci, jedan će sigurno pobijediti.

Još jedna zanimljivost. Hrvatsku se plaši koliko je milijuna Kuna ukrao ovaj ili onaj političar (pretežno iz HDZ-a), ali kada su u pitanju iznosi od kao što smo vidjeli nekoliko milijardi, tu je odjednom neka kočnica, magla, zastoj a i zanimljivo da Tomislav Karamarko, dok je imao sva sredstva kao ministar MUP-a, nigdje tamo nije zavirio gdje se vrte te milijarde, možda i zato što u svim tim koncernima sijede jako bliski ljudi njegovog dugogodišnjeg političkog vođe kome je vjerno i ponosno služio.

Za kraj, zašto je Karamarko idealan za njih? Kada se odluči koga će se podupirati, gleda se na slijedeće osobine. Osoba mora biti korumpirana, kroz privatne tvrtke ili tvrtke od rodbine, mora imati nešto tajno u prošlosti, mora biti sklona laganju i demantiranju vlastitih uvjerenja i izjava, često pripadnik raznih političkih opcija, povezana sa bivšim ili sadašnjim službama, vlastoljubiva i ono što je najvžnije, mora biti ucjenjiva.

Sve to navedeno ne vrijedi za vas Dr. Kujundžiću i Dr. Prgometu i to je još jedan razlog zašto niste idealni za njih, ali jeste za narod.

A i nije da Tomislav Karamarko nema šta za reći. Zna on jako dobro kako se Mesiću pomoglo da postane predsjednik, zna on jako dobro tko je sve sudjelovao u lovu na Gotovinu, zna on još podosta toga. Savez je sklopljen, mediji su tu, logistika i tehnika od korumpiranih HDZ-ovaca je na raspolaganju. Sve su karte složene. Izbori su dakle formalnost.

ALI, zaboravili su jednu jedinu stvar a to je Gospodarova izreka "Istina će vas osloboditi".

Dr. Kujundžiću, Dr. Prgometu, nikada vas nisam upoznao, a niti sam vam ikako blizu, jedino što dijelim s vama je ljubav prema Gospodinu, našoj Domovini i našem narodu. Apeliram na vas da ne podcijenite ono šta se događa okolo, i da širite istinu. HDZ je ključ za slobodu Hrvatske. Pobijedi li domoljubna i kršćanska opcija, koja će ujediniti ostale domoljubne stranke, vratiti suverenitet Dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška, hrvatski narod će vas nagraditi sa preko 80 % na izborima.

Znaju to svi, pogotovo neprijatelji i stoga je na vama povjesni zadatak. Širite istinu na tribinama, tiskajte letke, aktivirajte internet.

Osnujte Facebook grupu "Ne Tomislavu Karamarku za predsjednika HDZ-a" i Facebook grupu "Dr. Kujundžića i Dr. Prgometa za predsjednike HDZ-a":

Želim vam Božji Blagoslov i svu sreću.

Petar


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika