11.05.2012. / 17:25

Autor: Nacional.hr

Burić: Čačić je mjerna jedinica za bahatost

"Joj nemojte mi samo o HNS-u. Ma pogledajte prvog potpredsjednika Vlade. Recite mi jednog građanina kojeg on ne nervira. Izrazito je bahat. On je jedinica mjere za bahatost", komentirao je Burić Čačića

Dinko BurićDinko BurićRadimir Čačić je mjerna jedinica za bahatost, izjavio je gostujući na Soundsetu Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a i kluba zastupnika te stranke u Hrvatskom saboru. Burić se osvrnuo na prvog potpredsjednika Vlade, ali i na brojne goruće teme aktualne politike, poput Vladine najave legalizacije gay brakova i novog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Burić je tako ''zaprijetio'' kako, kad se šef HDSSB-a Glavaš vrati iz zatvora, ništa više neće biti isto, te će njegova stranka zauzeti poziciju treće najjače stranke u državi, nasuprot HNS-u.

"Joj nemojte mi samo o HNS-u. Ma pogledajte prvog potpredsjednika Vlade. Recite mi jednog građanina kojeg on ne nervira. Izrazito je bahat. On je jedinica mjere za bahatost", komentirao je Burić Čačića.

Na najave premijera Milanovića o mogućem dopuštenju registracije bračnog partnerstva osobama homoseksualne orijentacije, Burić je ponovio svoj stav iz sabornice.

"Vlada nije dobila mandat građana da bi se bavila pitanjima homoseksualaca, nego da riješi tešku gospodarsku krizu. Za nas gay nije OK", rekao je Burić.

Naglašava i kako je novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji preliberalan, i to zbog dva problema.

"Prvo, zakonom je predviđena mogućnost stvaranja zametaka, dakle živih bića, i to od 12 oplođenih jajnih stanica. Na taj način se stvara višak živih bića. To je bogohulno i suprotno Hipokratovoj zakletvi. Te stanice se podvrgavaju zamrzavanju, odmrzavanju, a poznato je da je prilikom odmrzavanja smrtnost oko 30 posto. A mogućnost da žena koja nije u braku može biti podvrgnuta zahvatu znači da dopuštamo mogućnost rađanja djece bez oca. To je u suprotnosti s Konvencijom o pravima djeteta UN-a", uvjeren je Burić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 11.05.12. 18:50

on i njegovi hercegovci maskirani u šokačku nošnju mogli bi poslužiti kao mjera kiselosti vodenih otopina umjesto dosadašnje pH-vrijednosti, s tim da je pH-0 već rezervirano za onog mostarskog grbavca


registracija
27/11/11

Culex, 11.05.12. 18:52

Niste u pravu dr. Burić ili ne želite reči ono što je Vama kao liječniku potpuno evidentno.G. dopredsjednk Vlade g. Čačić svojim načinom komunikacije pokazuje strah!Kada osoba upada u riječ drugima,kada predmijeva tuđe misli i puno puta ih pogađa,kada nakupljenim bijesom(zbog kroničnog stresa..a ima bome i razloga) i bezrazložnim prijezirom prema neinformiranim licima(a otkud bi bili informrani) nastupa našpanan kao katapult,kada mu svaki nastup znači gubljenje vremena,kada ima osječaj da stalno negdje kasni...takva je osoba psihički usidrena..Kao liječniku Vam je poznat sindrom insuficijencije narcističke idealizacije u ranoj fazi psihičke konstruktualizacije a nešto kasnije i sindrom povećanog samopoštovanja.Kada gledamo na ,prvi pogled,iritantnu komunikaciju g Čačića,trebamo vidjeti urođene elemente samoobrane(to je najčešće napad),a nikako aroganciju ili,nedaj Bože,ugrozu.On može jedino na taj način funkcionirati jer se u tom interakcijskom fluidu osjeća zaštićen.Nadam da ćemo onda više razumijeti što govori a manje ga emotivno stigmatizirati.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 11.05.12. 22:11

Dr. Buriću. A vi niste bahati ? Toliko gluposti vi i vaša kurc-partija izvalište da se moram dobro posrati da bi to provario. Idiot !


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.05.12. 07:25

Culex, skidam Vam kapu


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.05.12. 12:45

Burić je živući dokaz da završen faks nipošto ne znači intelektualnost,a još manje inteligenciju.
Iako je u pravu što se tiče Čačića.
Culex,jako lijepo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika