12.05.2012. / 09:46

Autor: Nacional.hr

Rohatinskom još jedan mandat na čelu HNB-a?

"Na vladi je sada da ocijeni možemo li uspješno surađivati i dalje", rekao je u Opatiji Rohatinski

Željko RohatinskiŽeljko RohatinskiGuverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski još je ne tako davno izjavljivao kako mu je ovo posljednji mandat na čelu HNB-a te kako se sprema otići u privatni biznis. No, čini se kako se guverner ipak predomislio.

Kako piše Novi list, još je u siječnju Rohatinski bio na razgovorima u Banskim dvorima na kojima se govorilo o budućem vodstvu HNB-a. Tada je rekao kako je spreman ostati na mjestu guvernera još jedan mandat pod uvjetom da Vlada ocijeni kako će uspješnom suradnjom s narodnom bankom početi rješavati gospodarske teškoće i negativne tendencije.

"Na vladi je sada da ocijeni možemo li uspješno surađivati i dalje", rekao je u Opatiji Rohatinski.

S obzirom na to da Rohatinskom i cijelom Savjetu HNB-a mandat ističe 12. srpnja ove godine, Vlada će se morati pozabaviti ovim pitanjem u što skorije vrijeme.

Načelni je dogovor da Rohatinski ostane guverner, ali je moguće da umjesto cijelog mandata 'odradi' samo prve dvije godine, a ostatak preuzme njegov viceguverner Boris Vujčić.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 12.05.12. 09:56

Zanimljivo da ni jedan portal ne prenosi najnovije podatke Darka Petričića o upetljanosti Karamarka u sve izdajničke poteze svih vlasti zadnjih 12 godina!?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/dokumenti_koji_otkrivaju_beskompromisnu_izdaju_tomislava_karamarka/721137.html

Karamarko je projekt Sanader II


registracija
11/1/10

fluid, 12.05.12. 11:45

Rohatinski će ostati guverner sve dok to Todoriću bude trebalo i odgovaralo.Monetarnom politikom Rohatinski štiti uvozni lobi (gdje je Todorić najjači i preko čega uništava domaću proizvodnju) a oslobađanjem novca na tržište kapitala,daje Todoriću kada mu i koliko zatreba.Nakon neviđene gluposti (ali zato vrlo iskreno) Čačića o hvalospjevima na račun Todorića (koji mu je vjerovatno uzor u načinu bogaćenja),Todorić je shvatio kako ima debelo zaleđe u najmoćnijem čovjeku gospodarstva.Nakon toga nema šta kalkulirati.Rohatinski ostaje jer nikada neće imati jačeg igrača i bolju poziciju kontrole financijske moći kao i tržišne.Dakle o Rohi ne odlučuje ni vlada ni Rohatinski već isključivo Todorić (sada i uz debelu zaleđinu Čačića).Moć mu se povećala do hrvatskih beskraja.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.05.12. 12:06

Kako respektabilnom Todoriću izmaknuti financijsku polugu?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika