12.05.2012. / 20:55

Autor: Hina

Romney se usprotivio homoseksualnim brakovima

Mitt Romney, najizgledniji protukandidat američkog predsjednika Baracka Obama na predsjedničkim izborima u studenom, je u govoru na Liberty Universityju, uporištu kršćana evangelista, usprotivio se homoseksualnim brakovima tri dana nakon što ih je Obama podržao.

Mitt RomneyMitt RomneyMitt Romney, najizgledniji protukandidat američkog predsjednika Baracka Obama na predsjedničkim izborima u studenom, je u govoru na Liberty Universityju, uporištu kršćana evangelista, usprotivio se homoseksualnim brakovima tri dana nakon što ih je Obama podržao.

Romney (65) je mormon, a čvrstu bazu republikanskoga glasačkog tijela čine evangelisti.

Na prepunom stadionu, pred više od 20.000 ljudi, Romney je nastavio putevima drugih republikanskih kandidata poput Ronalda Reagana i Georgea H. W. Busha seniora, koji su također održali govore na tom sveučilištu Virginije.

Nekoliko sati nakon košarkaše utakmice Baracka Obame s Georgeom Clooneyem, svečanim govorom je Romney na najvećem kršćanskom sveučilištu Sjedinjenih Država zauzeo potpuno drugačije stajalište i popraćen velikim pljeskom se založio za kršćanske vrijednosti.

"Američke vrijednosti podrazumijevaju osobnu odgovornost, dostojanstvo rada, vrijednost obrazovanja, altruizam i kao temelj važnost obitelji", dodao je republikanski kandidat.

Romney je također ponovio da se protivi homoseksualnim brakovima, kojima je Obama u srijedu izrazio podršku.

"Brak je odnos između muškarca i žene", izjavio je i izazvao ovacije publike.

Romney je prošlog mjeseca pozvan obratiti se mladim diplomantima i iskoristio je tu priliku za upućivanje poziva evangeličkim biračima čiji su glasovi ključni u Virginiji za izbore 6. studenoga.

Vezane vijesti

Mitt Romney želi biti cool

Mitt Romney želi biti cool

"Mitt Romney ima pravu šansu da pobijedi na predsjedničkim izborima. Ja znam i način na koji u tome može definitivno uspjeti, a moja supruga Gena čak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika