13.05.2012. / 12:06

Autor: Hina

Petsto kuna kazne za pisanje poruka u hodu

Vlasti u gradiću Fort Leeju u američkoj saveznoj državi New Jerseyju odlučile su kažnjavati pisanje SMS poruka u hodu, javlja Sky News.

Kažnjavat će se tipkanje SMS poruka u hoduKažnjavat će se tipkanje SMS poruka u hoduVlasti u gradiću Fort Leeju u američkoj saveznoj državi New Jerseyju odlučile su kažnjavati pisanje SMS poruka u hodu, javlja Sky News.

Odluka je donijeta pošto se znatno povećao broj incidenata s pješacima koji nemarno i na krivim mjestima prelaze prometnice, gledajući u svoje mobitele umjesto jesu li na pješačkom prijelazu ili prijeti li im opasnost u prometu.

Fort Lee ima 35 tisuća stanovnika i samo tijekom ove godine zabilježeno je više od 20 slučajeva u kojima su automobili udarili pješake koji pišući poruke nisu gledali kamo hodaju.

U posljednjih mjesec i pol dana policija je ispisala 117 kazni za taj prekršaj. Kazna je 85 dolara (500 kuna).

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 14.05.12. 14:58

Kod nas unatoč zabrani vozači tipkaju SMS-e, policajci telefoniraju na mobitel i nikome ne pada na pamet nekog kazniti za to što razgovara držeči aparat na uhu jednom rukom....samo bi se u jednom danu u Zagrebu kad bi se kaznilo pola vozača koji razgovaraju na mobitel sakuplilo love za obnovu pola policijskih stanica....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika