13.05.2012. / 13:05

Autor: Hina

Nikolić ipak sudjeluje u drugom krugu izbora

Predsjednik srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) i njezin predsjednički kandidat Tomislav Nikolić odlučio je da će ipak sudjelovati u drugom krugu predsjedničkih izbora 20. svibnja.

Tomislav Nikolić (Foto: SNS)Tomislav Nikolić (Foto: SNS)Predsjednik srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) i njezin predsjednički kandidat Tomislav Nikolić odlučio je da će ipak sudjelovati u drugom krugu predsjedničkih izbora 20. svibnja.

Nikolić, koji je u subotu izjavio da je blizu odluci da ne sudjeluje u drugom krugu predsjedničkih izbora jer bi time "dao legitimitet izbornoj krađi", u nedjelju je kazao kako je ipak odlučio sudjelovati u drugom krugu, ali je dodao kako će se njegova stranka, koristeći se svim zakonskim mogućnostima, nastaviti boriti za utvrđivanje ''pravih rezultata'' općih izbora održanih 6. svibnja.

"Oni (vlast) bi svakako proglasili pobjedu, sudjelovali mi ili ne. Ostalo bi samo destabiliziralo Srbiju u najteže vrijeme", rekao je Nikolić u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Tanjug.

Nikolić je također najavio kako će, pobjedi li na predsjedničkim izborima, građani ''doznati što je prava istina'', te je njegovu protukandidatu, predsjedniku Demokratske stranke (DS) Borisu Tadiću poručio kako izbori u drugom krugu ''moraju biti demokratski i pošteni''.

"Nećemo dopustiti da nas prevare, čak i pod cijenu da na biračkim mjestima na kojima primijetimo krađu izbori i ne budu dovršeni", naglasio je Nikolić.

Predsjedništvo SNS-a na subotnjoj sjednici donijelo zaključak da ta stranka ne priznaje rezultate izbora koje je u objavilo srbijansko državno izborno povjerenstvo, nakon čega je Nikolić, objavljujući odluku predsjedništva stranke, najavio prosvjede širom Srbije.

Naveo je kako SNS ima ''mnogo dokaza o neregularnosti izbora'' i da je ta stranka do sada utvrdila krađu glasova na tri biračka mjesta, ''a događala su se u cijeloj Srbiji''. No, nakon njegove najnovije odluke da sudjeluje u drugom krugu, ostaje nepoznato hoće li biti najavljenih prosvjeda.

Iz srbijanskog državnog izbornog povjerenstva poručeno je da su opći izbori održani u nedjelju bili potpuno regularni te da nema razloga za njihovo poništenje.

Na subotnjoj sjednici povjerenstva prigovor SNS-a odbijen je kao neosnovan jer, kako je objašnjeno, u činjenicama navedenim u prigovoru nema elemenata na osnovu kojih bi se moglo utvrditi o kojim povredama se radi, na kojem biračkom mjestu i koja izborna radnja je najizravnije povrijeđena.

SNS je prema konačnim rezultatima parlamentarnih izbora dobio najviše mandata u srbijanskoj skupštini, 73. Slijede koalicija oko Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića sa 67 mandata i koalicija koju predvodi Socijalistička partije Srbije (SPS) Ivice Dačića s 44 mandata. Te dvije koalicije će najvjerojatnije zajedno formirati novu vladu, dok će SNS ostati u oporbi.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 13.05.12. 14:10

On je obican Kalimero


registracija
24/7/11

mrvek, 13.05.12. 14:16

Što drugo očekivati od bivšeg Grobara. Zamisli kad pola srba daje glas grobaru.


registracija
10/2/12

Hazu, 13.05.12. 16:51

četnici-četnici-fašisti


registracija
19/3/12

vojvoda, 13.05.12. 17:17

Hazu Srbineeeeeee !


registracija
10/5/12

psyop, 13.05.12. 18:40

kakav preokret. ivo josipovic je zabrinut. not.


registracija
9/2/12

bobance, 13.05.12. 20:44

Hazu - Sip[tare.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika