13.05.2012. / 13:26

Autor: Hina

Akcija potpore Gotovini i Markaču "Plamen slobode"

Uoči sutrašnjeg početka rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu "Gotovina - Markač", danas su članovi braniteljske udruge "Zavjet" i brojni građani paljenjem svijeća i molitvom nakon mise u župnoj crkvi sv. Mihovila u Pakoštanima izrazili potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te neslaganje s prvostupanjskom presudom Haaškog suda.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELLFoto: Slavko Midzor/PIXSELLUoči sutrašnjeg početka rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu "Gotovina - Markač", danas su članovi braniteljske udruge "Zavjet" i brojni građani paljenjem svijeća i molitvom nakon mise u župnoj crkvi sv. Mihovila u Pakoštanima izrazili potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te neslaganje s prvostupanjskom presudom Haaškog suda.

"Htjeli smo i na ovaj način dati podršku našim generalima Gotovini i Markaču, da znaju da je hrvatski narod uz njih te da u najtežim i odlučujućim trenucima neće biti ostavljeni sami. Osim podrške generalima, molitvom i paljenjem svijeća, također želimo pokazati svijetu jedinstvo Hrvata i naše nezadovoljstvo prvostupanjskom presudom," rekao je Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice udruge "Zavjet".

Iz udruge "Zavjet" ističu kako se akcijom želi naglasiti ustrajnost i odlučnost u namjeri ukazivanja na nepravednost prvostupanjske presude hrvatskim generalima i neodrživost kvalifikacije legitimne vojne oslobodilačke akcije „Oluja“ kao združenog zločinačkog pothvata.

Današnja akcija u Pakoštanima organizirana je kao središnji događaj za zadarsko područje globalne akcije "Plamen slobode", koju je pokrenuo Hrvatski svjetski kongres, a održava se u brojnim gradovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u svijetu, u hrvatskim zajednicama i katoličkim misijama. Uz paljenje svijeća i molitve, najavljene su revijalne utakmice, a bijele svijeće za generale nose i hodočasnici u Lourdes i Fatimu.

Žalbeno vijeće Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) Haaškoga suda sazvalo je usmenu raspravu u predmetu "Gotovina - Markač" za ponedjeljak, 14. svibnja.

Bivši zapovjednik Operativne zone Split general Ante Gotovina i bivši zapovjednik specijalne policije general Mladen Markač 15. su travnja prošle godine osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom i nakon Oluje nad srpskim civilima koji su živjeli na okupiranim područjima Hrvatske.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.05.12. 14:48

Što više molitve.


registracija
19/3/12

vojvoda, 13.05.12. 14:59

Da dobiju što više godina.


registracija
10/2/12

Hazu, 13.05.12. 16:50

Sloboda im se smieši,a srbima patnja,a da ne govorim kolika patnja hrvatskim pravoslavcima koji još katarzu nisu dovoljnu prošli,imaju da proklinju dan kad su rođeni zbog agresije i ubijanja Hrvata u Hrvatskoj,zemlji koja im je dala živjeti prije par stotina godina,a oni je htjedoše za sebe kao i mnogi barbari,ali dobiše po pički i tako će svatko proći neovisno u kakav nas savez ili uniju trpali,bili mi sa ili bez oružja,sposobnost hrvatsku nema nitko ,palo nas je 23000 Hrvata hrabrih koji su sa minimumom oružja oduprli se kanibalima sa istoka,divljacima,prljavom,genocidnom narodu koji i dANAS uči svoju djecu naopako,koji opet pogibeljno živi,pa kad tako vole ,neka čekaju opet PRAVI trenutak hahahahaaaaaa kad budu naoružani sa nekom novom jna hahahaahaahaaaa i četnicima


registracija
19/3/12

vojvoda, 13.05.12. 17:15

Hazu Srbineeeee !


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 13.05.12. 21:01

Iako sam jugoslavenski orijentirani Hrvat, moram priznati da si gospoda Gotovina & Markac NEDUZNI i da zasluzuju SLOBODU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika