13.05.2012. / 19:25

Autor: Hina

'Borbu protiv korupcije nisu pokrenuli ni Kosor ni Karamarko'

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović rekao je danas na predstavljanju u Zagrebu kako mu je jedini cilj da predsjednikom stranke postane istinski HDZ-ovac, pozvavši na zajedništvo u stranci.

Darko MilinovićDarko MilinovićKandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović rekao je danas na predstavljanju u Zagrebu kako mu je jedini cilj da predsjednikom stranke postane istinski HDZ-ovac, pozvavši na zajedništvo u stranci.

"Ne smijemo pogriješiti na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja. Na čelo HDZ-a mora doći osoba koja će bez ustezanja očuvati gospodarsku stabilnost Hrvatske, jer bez obzira što smo u oporbi, odgovorni smo čuvati tu stabilnost", istaknuo je Milinović u četrdesetminutnom govoru.

Navodeći da međunarodna zajednica s pažnjom prati izbore HDZ-a poručio je da će, kao predsjednik HDZ-a, biti vođa oporbe i imati razvijen osjećaj za političku stabilnost Hrvatske i regije.

Naglasio je kako HDZ-u danas treba ista vjerodostojnost i zajedništvo koje je nudio prvi predsjednik države i stranke dr. Franjo Tuđman. "Bio sam i ostao vjeran dr. Franji Tuđmanu. Nikada nisam došao niti u razmišljanje da se odmaknem od Tuđmanova političkog djelovanja", istaknuo je Milinović dodavši kako u političkom smislu nije lutao kao neki drugi kandidati. "Nikada nisam bio za bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića", rekao je.

"Povratak tradicionalnim vrijednostima mora biti jedan od prioriteta djelovanja HDZ-a. To je prioritet i u mom programu", rekao je naglasivši i važnost domoljublja. Domoljublje ne znači danas, kao 1990-tih, obranu domovine od velikosrpske agresije, novo domoljublje znači gospodarski rast, pad nezaposlenosti te razvoj Hrvatske čije će gospodarstvo biti najkonkurentnije u regiji, rekao je Milinović.

Milinović je istaknuo da samo jak HDZ, kao jaka demokršćanska i narodnjačka stranka, može pobijediti na idućim lokalnim izborima, dodavši da se "ne smije dopustiti ovolika prednost ljevice u Hrvatskoj".

Podsjetivši na Ciceronovu izjavu kako je opasno biti u pravu kada je vlada u krivu, naglasio je i da je njemu u političkom smislu opasno bilo biti u pravu kada je cijelo predsjedništvo bilo HDZ-a u krivu. Podsjetio je da je u stranačkom Predsjedništvu loše bilo shvaćeno kad je on u jednom intervjuu pokazao ambiciju postati predsjednikom stranke i, radi ravnopravne bitke s SDP-om na zadnjim izborima, zagovarao okupljanje demokršćanskih stranaka oko HDZ-a. No, rekao je, danas se osjeća moralnim pobjednikom.

Upitao se ne služi li otvaranje tema Bleiburga zatvaranju neke teme od nacionalnog interesa. "Bleiburg, Jasenovac ni Jazovka ne smiju biti mjesta dijeljenja" rekao je Milinović pozvavši na pijetet prema svim žrtvama ubijenim bez suđenja, ali i na zajedništvo kao 1990-tih.

Osvrćući se na borbu protiv korupcije, kazao je da nju nisu počeli ni Jadranka Kosor niti Tomislav Karamarko, nego da se u nju krenulo zbog ultimatuma međunarodne zajednice i SAD-a u procesu pristupanja EU te medijskih napisa.

Rekao je i da će se kao predsjednik stranke zalagati za decentralizaciju stranke kao i za njezinu financijsku decentralizaciju.

Na predstavljanju Milinovićeva programa u Matis lounge baru u Zagrebu bili su među ostalim generali Krešimir Ćosić, Pavao Miljavac i Marinko Krešić, Radovan Fuchs, Katarina Fuček, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Ante Zvinimir Golem.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 13.05.12. 21:18

Zamislite! Koja banda lopova i lazljivaca je drmala godinama sa nasim sudbinama. Sve ih treba uputiti na odmor na otok GRGUR ili Goli.


registracija
29/11/09

Ivis, 13.05.12. 21:27

Ovaj medvijed na gornjoj slici nije bio vjeran Mesicu, ali je zato pored Tudjmanu, bio jako vjeran "dragomu" Titi a najvise svome Sanaderu. Ovu dvojicu ne spominje. Zasto?


registracija
24/7/11

mrvek, 14.05.12. 11:41

nisi ni ti. ti si pokrenuo korupciju.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.05.12. 14:09

Jedini domoljubni korak koji očekujem od čitavog HDZ-a je kolektivno samoubojstvo.Može i na rate.


registracija
29/4/09

florenz, 14.05.12. 21:52

To se samo naša bivša premijerka kitila broševima i pokretanjem korupcije. Sjećate se one narodne: Dršte lopova.., nebi li se "ukradena kokoš" tražila u tuđem dvorištu. Takve političke stranke mopgu opstajati samo u Hrvatskoj. Trebalo bi nad svim istaknutijim HDZ-ovcima provesti lustraciju i zabraniti im bilo kakvo donošenje odluka. I političkih i ekonomskih jer su svojim radom u zadnja dva mandata pokazali i potvrdili svoj kriminalni egoizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika