14.05.2012. / 07:33

Autor: Hina

Dalaj lama: Kina protiv mene kuje urotu

Tibetanski duhovni poglavar Dalaj lama izrazio je bojazan da Kina kuje urotu protiv njega, obučavajući tajne agentice da ga otruju, prenosi u nedjelju britanski list Sunday Telegraph.

Dalaj LamaDalaj LamaTibetanski duhovni poglavar Dalaj lama izrazio je bojazan da Kina kuje urotu protiv njega, obučavajući tajne agentice da ga otruju, prenosi u nedjelju britanski list Sunday Telegraph.

Kina upravlja Tibetom od 1950., a kineska vlada uporno optužuje Tibetance u egzilu, među kojima je i Dalaj lama, da potiču narod protiv njihove vladavine. Tibetanski duhovni vođe iz Kine je pobjegao u Indiju 1959., nakon neuspjele pobune.

Prošle je godine upozoren da kineske tajne službe kuju urotu protiv njega, uvježbavajući tibetanske žene da ga otruju, prenosi Sunday Telegraph. Na novinarsko pitanje o uroti Dalaj lama je odgovorio: "O da. Dobio sam informaciju da im se otrov nanosi na kosu i na njihove marame. Tvrde da su bolesne i traže od mene blagoslov i dodir rukom po kosi, odnosno glavi. Ne znam je li ta informacija u potpunosti točna, no ne postoji mogućnost da to provjerim", rekao je Dalaj lama.

76-godišnji Nobelovac u ponedjeljak bi trebao posjetiti londonsku katedralu Sv. Pavla i ondje primiti nagradu Templeton u iznosu od 1,7 milijuna američkih dolara za svoj dosadašnji rad.

Riječ je o nagradi koju je 1972. godine ustanovio Sir John Templeton, britanski poduzetnik i filantrop američkog podrijetla. Nagrada se dodjeluje "pojedincima koji su originalnim istraživanjima ili otkrićima unaprijedili shvaćanje Boga i duhovnosti u svijetu".

Vezane vijesti

Dalaj Lama optužio Kinu za laž i licemjerje

Dalaj Lama optužio Kinu za laž i licemjerje

Kina je izgrađena na lažima, a njezini su dužnosnici licemjeri, rekao je Dalaj lama u subotu videofonom nakon što su ga poteškoće s vizom spriječile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika