14.05.2012. / 15:52

Autor: Totalsport

Sjajni Popović odveo Žalgiris do 14. naslova

Za 28 minuta igre ubacio je 20 koševa, a pritom je pogodio dva od četiri šuta za dva poena, odnosno tri od šest za tricu

Marko Popović (desno) - ReutersMarko Popović (desno) - ReutersKošarkaši Žalgirisa 14. su put osvojili naslov litvanskog prvaka. I u trećoj su utakmici finalne serije pobijedili Lietuvos Rytas, u nedjelju su pred svojim navijačima slavili s 90-84.

Nakon što su tri dana ranije napravili "break" pobjedom u Vilniusu, u nedjeljnom su dvoboju zaključili posao i dobili seriju s 3-0. Prvo ime u redovima slavnog kluba iz Kaunasa bio hrvatski reprezentativac Marko Popović koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone.

Za 28 minuta igre ubacio je 20 koševa, a pritom je pogodio dva od četiri šuta za dva poena, odnosno tri od šest za tricu. S crte slobodnih bacanja je gađao 7-8, a odličan je je dan zaokružio s tri skoka i šest asistencija. Dobro ga je pratio i Tomas Delininkaitis s 19 poena, a spomenimo da drugi hrvatski košarkaš u domaćem sastavu, Mario Delaš, nije ulazio u igru.

U dresu Lietuvos Rytasa najbolji je u nedjelju bio Renaldas Seibutis s 24 koša i osam skokova.

LKL doigravanje, finale:

Žalgiris - Lietuvos Rytas 90-84

(Žalgiris dobio seriju s 3-0)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika