15.05.2012. / 07:00

Autor: Dora Juras

Kristina Šalinović: Nisam ni sanjala da će modeling postati moje zanimanje

22-godišnja Makaranka, koja trenutačno slovi za najuspješniju hrvatsku manekenku, ispričala je zašto je u svijetu mode teško steći prijatelje, koji je njezin ritual prije izlaska na pistu, zašto sama preuređuje odjeću koju kupi i priznaje da se i za deset godina vidi u modnom biznisu, ali - iza scene

"Rekla bih da mi se promijenio samo način života, a moj pogled na život je ostao isti", kaže manekenka"Rekla bih da mi se promijenio samo način života, a moj pogled na život je ostao isti", kaže manekenkaNajuspješnija hrvatska manekenka, 22-godišnja Makaranka Kristina Šalinović, u nešto više od dvije godine manekenske karijere ostvarila je mnogo toga. Iako je radila za Louis Vuitton, Chanel, Marca Jacobsa, Paula Smitha, Jean-Paul Gaultiera, snimala editorijale i naslovnice za brojne prestižne časopise uključujući i naslovnicu talijanskog Voguea i nosila mnoge revije na najjačim svjetskim tjednima mode, Kristina je sasvim obična, jednostavna i simpatična mlada djevojka. Ne kupuje dizajnersku odjeću ni skupe kozmetičke preparate niti tulumari do dugo u noć. Kako je počela njezina manekenska karijera, što joj je donijela i što trenutno radi, otkrila nam je u intervjuu.

EXTRA: Prošloga tjedna predstavili ste kolekciju sunčanih naočala s vašim potpisom. Kako ste dospjeli u dizajnerske vode?

- Riječ je o mojoj suradnji sa Accessories trgovinom za koju sam dizajnirala mini kolekciju naočala. Radi se o nekoliko modela sunčanih naočala i dioptrijskih okvira.

EXTRA: Planirate li dizajnirati i odjeću, obuću i nakit, ili je ovo samo jednokratan izlet?

- Planiram svašta nešto. Sljedeća na redu je kolekcija nakita, također za Accessories, a kada će u trgovinama osvanuti linija moje odjeće ili obuće - nisam sigurna. Nadam se, jako skoro.

EXTRA: U rekordnom roku postali ste vrlo uspješna manekenka u svijetu. Koliko vam se život promijenio u posljednje dvije godine?

- Rekla bih da mi se promijenio samo način života, a moj pogled na život je ostao isti. Malo više putujem, više radim, ponekad se vidim u novinama. Shvaćam to kao i svaki drugi posao.

EXTRA: Kako je uopće počeo vaš manekenski put?

- Sve je počelo s prvim castingom za Cro A Porter kad sam imala 19 godina. Nadala sam se da ću zaraditi dodatni džeparac. Nisam ni sanjala da će mi modeling postati zanimanje, a sigurno se nisam nadala ovakvom uspjehu.

EXTRA: Što najviše volite u svom poslu?

- Volim revije jer su nabijene adrenalinom. Cijeli dan traju pripreme za tih nekoliko minuta na pisti. Sve mora biti savršeno - fitting, kosa, šminka, nokti. A onda je za par trenutaka sve gotovo...

EXTRA: A što biste radije prespavali?

Cijeli intevju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika