15.05.2012. / 10:02

Autor: Totalsport

Ventoso pobjednik devete etape

Danas je bio težak finiš, ali ja sam dobro riješio zadnji zavoj. Vidio sam neki prostor i pronašao pravu liniju - objasnio je pobjednik Ventoso

Francisco Ventoso (Wikipedia)Francisco Ventoso (Wikipedia)Španjolski biciklist Francisco Ventoso iz Movistar Teama pobjednik je devete etape Giro d'Italije, koja se vozila od San Giorgio nel Sannija do Frosinonea u dužini od 171 kilometra.

Bila je to uglavnom ravna etapa, ali s nekoliko uzbrdica neposredno prije cilja koje su otežale posao sprinterima u samoj završnici. Ventoso je stigao u sprintu do svoje prve etapne pobjede, nakon što je nekoliko konkurenata stradalo u lančanom sudaru, kada je Filippo Pozzato zahvatio Matthewa Gossa na završnom lijevom zavoju. Svjetski prvak, Britanac Mark Cavendish, također je bio među onim biciklistima koji su pali, ali se čini da se nije ozlijedio. Cavendish je doživio nezgodan pad i u trećoj etapi održanoj u Danskoj, i to u trenucima dok je bio vodeći. U Danskoj su čak dvije etape ponudile sudare i padove nekoliko biciklista.

- Kada je skupina u završnom masovnom sprintu ovako velika, uvijek postoji rizik od lančanog sudara i padova. Pokušao sam zadržati svježinu cijeli tjedan. Danas je bio težak finiš, ali ja sam dobro riješio zadnji zavoj. Vidio sam neki prostor i pronašao pravu liniju - objasnio je pobjednik Francisco Ventoso, koji je u cilj ušao nakon 3 sata, 39 minuta i 15 sekundi.

Na pobjedničko postolje u vremenu pobjednika popela su se i dvojica Talijana, Fabio Felline iz momčadi Androni Giocattoli i Giacomo Nizzolo iz RadioShacka.

Kanađanin Ryder Hesjedal, od subote vodeći biciklist ukupnog poretka, zadržao je devet sekundi prednosti ispred Španjolca Joaquima Rodrigueza, odnosno 15 sekundi prednosti pred Talijanom Paolom Tiralongom.

U utorak se vozi 10. etapa, od Civitavecchije do Assisija u dužini od 187 kilometara.

Giro d'Italia, 9. etapa (San Giorgio nel Sannio - Frosinone, 171 km), rezultati:

1. FranciscoVentoso (Špa) Movistar Team 3:39:15

2. Fabio Felline (Ita) Androni Giocattoli

3. Giacomo Nizzolo (Ita) RadioShack-Nissan

4. Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale

5. Daniel Schorn (Aut) Team NetApp

...

Ukupni poredak:

1. Ryder Hesjedal (Kan) Garmin - Barracuda 36:02:40

2. Joaquim Rodriguez (Špa) Katusha Team +0:00:09

3. Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team +0:00:15

4. Benat Intxausti Elorriaga (Špa) Movistar Team +0:00:35

5. Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale +0:00:40

...

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika