15.05.2012. / 12:39

Autor: Martina Čizmić

Prvi nezavisni dugometražni animirani film Inspektor Martin i banda puževa

Svjetska premijera održana je 2011. na dječjem festivalu u Šibeniku, a reakcije publike, kao i testna prikazivanja pokazuju kako je film budući hit. U redovnoj kinodistribuciji naći će se 31. svibnja

Scena iz filma Inspektor Martin i Banda puževaScena iz filma Inspektor Martin i Banda puževaNa konferenciji za novinare predstavljen je prvi domaći animirani film snimljen u digitalnoj tehnici - Inpektor Martin i banda puževa. Cjelokupni projekt financiran je privatnim sredstvima, što ga čini prvim nezavisnim dugometražnim animiranim filmom u Hrvatskoj. Film je namijenjen djeci od 5 do 11 godina, ali i njihovim roditeljima i idealan je za prvi odlazak u kino.

Dugometražni animirani film Inspektor Martin i banda puževa (75'), nastao je u produkciji Ater studija i radionice za animaciju Dva lijena psa. Baziran je na ideji Tomislava Zagode, a režirao ga je Igor Lepčin, koji je u suradnji sa Sašom Lepčinom, napisao i scenarij.

Cilj stvaranja ovog animiranog filma bio je iskoristiti domaće produkcijske i kreativne potencijale za stvaranje filma koji će privući domaću publiku i postati izvozni proizvod barem u zemljama bivše Jugoslavije.

Produkcija filma trajala je nešto manje od godine dana, a sudjelovala je malobrojna, ali stručna ekipa. Kako je film od samog početka produkcije bio predviđen za prikazivanje u digitalnom formatu, na opremanje kina digitalnim projektorima, te mogućnost distribucije, čekano je nekoliko godina.

Svjetska premijera održana je 2011. na dječjem festivalu u Šibeniku, a reakcije publike, kao i testna prikazivanja pokazuju kako je film budući hit.

Djeca se identificiraju s inspektorovim istraživačkim duhom, smislom za pravdu i spremnosti da pomogne svima kojima je to potrebno, a roditelji se pronalaze u njegovom načinu rješavanja svakodnevnih problema, čak i kada oni graniče s katastrofom.

Glavnu ulogu, inspektora Martina, tumači Božidar Alić, a sudjeluju još : Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Kristijan Ugrina, Baby Dooks, Hrvoje Kečkeš, Branka Cvitković, Jadranka Đokić, Filip Šovagović, Siniša Popović, Miljenko Kokot, Zrinka Vrabec Mojzeš, te niz drugih, odličnih glumaca, dok se po prvi puta na filmu, u ulozi malog puža Silvija, pojavljuje Luka Jaklić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika