15.05.2012. / 14:52

Autor: Nacional.hr

Zbog lažnih profila šest mjeseci uvjetno HDZ-ovcu

Kožul je na profilima napisao kako te djevojke nude seksualne usluge

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrva presuda za otvaranje lažnih profila na društvenim mrežama donesena je na Općinskom sudu u Zadru, zaposlenik Gradske uprave Zadra i član mladeži HDZ-a, Mate Kožul, je zbog nedopuštene uporabe osobnih podataka nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, izvještava Slobodna Dalmacija.

Kožul je proglašen krivim jer je na dvije društvene mreže otvorio lažne profile na ime svoje dvije poznanice. Optužnica protiv zaposlenika gradske uprave podignuta je nakon prijave i istrage policije, kojom je utvrđeno kako je na tri lažna profila na Iskrici i dva na Facebooku objavio imena, fotografije, adrese te brojeve mobitela djevojaka. Kožul je na profilima napisao kako nude seksualne usluge. Odmah su uslijedili pozivi zainteresiranih, jedna od djevojaka je zbog uzrujanosti hospitalizirana, a izgubila je i godinu na fakultetu te stipendiju.

Podsjetimo kako je suđenje započelo u prosincu prošle godine i kako je vještak za telekomunikacije potvrdio kako su tri internet adrese i pet profila na ime djevojaka otvoreni preko telefonskog broja Bože Kožula, oca optuženog. Tokom suđenja okrivljeni je tvrdio kako djevojke ne poznaje, no one su to opovrgnule posvjedočivši kako su sa njim često razgovarale putem mobitela i kako su bili prijatelji. Jedna djevojka tvrdi kako ju poznaje od djetinjstva, a druga kako ju je on učlanio u HDZ.

Istaknule su su kako je sve počelo nakon što su Kožula, dok je bio u vezi sa njihovom prijateljicom, vidjele u društvu nepoznate djevojke i kako je on to napravio iz osvete zbog prekida ljubavne veze.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 15.05.12. 15:24

svi se oni lažno predstavljaju i lažu, a tko laže taj i krade. Pametnome dosta.


registracija
17/6/05

torpedo, 15.05.12. 17:12

A koji glupson.

Samo da je to mojoj kcerkici to napravio, ne bi se bas dobro proveo.. .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika