15.05.2012. / 14:03

Autor: Nacional.hr

Petrol predstavio novu generaciju goriva

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima, koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Q Max Eurosuper BS 95 goriva niža i do 4 %, a 2,5% niža prilikom uporabe Q Max Eurodiesel BS goriva.

Petrolovo novo gorivo dostupno je nacrpkama diljem HrvatskePetrolovo novo gorivo dostupno je nacrpkama diljem HrvatskeGrupa Petrol predstavila je novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max, od sada dostupnih na svim benzinskim postajama Grupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj gori. Riječ je o gorivima koja po svojim specifikacijama nadilaze aktualne europske standarde na tom području. Temeljne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtjevima kupaca - manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj učinkovitosti i zaštiti motora vozila te smanjenju emisije štetnih tvari u okoliš. Od sada Petrol hrvatskom potrošaču nudi i visokokvalitetan Q Max Eurosuper BS 100.

Petrol je na sve svoje benzinske postaje po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori uveo nova Q Max goriva, čija kvaliteta nadmašuje standarde na tržištu. To je nova obitelj goriva - benzinsko gorivo Q Max Eurosuper BS 95, Q Max Eurosuper BS 100, dizelsko gorivo Q Max Eurodiesel BS i autoplin Q Max LPG Autoplin, koji će u potpunosti zamijeniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno europsko zakonodavstvo te nadmašuje postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću učinkovitost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih tvari u okoliš. Nova generacija goriva razvijena je u suradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima, koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Q Max Eurosuper BS 95 goriva niža i do 4 %, a 2,5% niža prilikom uporabe Q Max Eurodiesel BS goriva. Svi podaci i spomenuta poboljšanja temelje se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim testnim vozilima, ali i na terenskim ispitivanjima na različitim vozilima.

Kvaliteta goriva Q Max zajamčena je i sveobuhvatnim i opsežnim sustavom provjere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i tuđim akreditiranim laboratorijima te konstantnom prilagodbom trendovima i zahtjevima modernih motora.

Goriva Q Max bit će dostupna na svim benzinskim postajama u Sloveniji (313), Hrvatskoj (86), Bosni i Hercegovini (37) te Crnoj gori (6) i to po nepromijenjenim cijenama, što podrazumijeva da će kupci za isti novac dobiti veću vrijednost. Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.

"U skladu sa svojom vizijom Petrol se uvijek zalaže za napredak i razvoj svojih ključnih proizvoda, tekućih goriva. Važna poboljšanja prenosimo i u regiju, gdje poslujemo. Obitelj pogonskih goriva Q Max nadilazi standarde kvalitete te istovremeno omogućuje veću snagu motora i manju potrošnju uz istovremeno smanjenje emisije štetnih spojeva u ispušnim plinovima. Sustavom kontrole kakvoće kupcima garantiramo najbolja pogonska goriva na tržištu. Vjerujem da će naši kupci od danas osjetiti dodatnu kvalitetu Petrolovih goriva", rekao je Tomaž Berločnik, predsjednik Uprave grupe Petrol.

Vezane vijesti

Ina od ponoći snižava cijene benzina i dizela

Ina od ponoći snižava cijene benzina i dizela

Cijena motornog benzina eurosuper 95 na Ininim benzinskim postajama, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti niže za 28 lipa po litri te se… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 15.05.12. 14:37

A zašto ovdje lijepo ne piše 'sponzorirani članak' ???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika