15.05.2012. / 18:13

Autor: Hina

Strauss-Kahn tuži Diallo i traži milijun dolara

Dominique Strauss-Kahn podnio je tužbu zbog lažnih izjava, klevete i zlouporabe pravosuđa protiv gvinejske sobarice Nafissatou Diallo koja ga je optužila za silovanje u hotelu Sofitelu u New Yorku prije godinu dana, doznaje se u utorak.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnDominique Strauss-Kahn podnio je tužbu zbog lažnih izjava, klevete i zlouporabe pravosuđa protiv gvinejske sobarice Nafissatou Diallo koja ga je optužila za silovanje u hotelu Sofitelu u New Yorku prije godinu dana, doznaje se u utorak.

Po tužbi predanoj na sudu u Bronxu, koju je agencija France Presse u utorak dobila na uvid, bivši glavni direktor Međunarodnoga monetarnog fonda traži od Diallo milijun dolara, optuživši je da je "potpuno svjesno i namjerno dala redarstvenicima lažne izjave" i tako naštetila njegovu ugledu u svijetu, zbog čega je izgubio "druge poslovne prilike".

U sudskim dokumentima koje je na početku afere objavio New York Post na svojoj internetskoj stranici, Strauss-Kahn podsjeća da su ga u vrijeme događaja "neki smatrali idućim francuskim predsjednikom".

U tužbi se ističe da se spolni odnos s Diallo 14. svibnja 2011. dogodio uz "obostrani pristanak", bez "prisile i nasilja", dodavši da je nije ozlijedio.

"Uz pomoć osoblja Sofitela", jedan sat nakon događaja u hotelskoj sobi, Diallo je slagala policiji da ju je Kahn silovao "iako je znala da to nije istina", dodaje se u tužbi.

Tridesettrogodišnja sobarica rekla je tada da ju je Kahn prisilio na oralni seks.

Nekadašnji direktor MMF-a podsjeća u tužbi da je nakon toga uhićen, "izložen ponižavajućem pretresu, fotografiran nag i da je morao dati uzorke radi istrage".

Nafissatou Diallo je 8. kolovoza pokrenula građansku parnicu, pošto je njezina kaznena prijava odbačena.

Kahn je na meti istrage i u Lilleu, na sjeveru Francuske, zbog svodništva i pod pravosudnim je nadzorom zbog afere Carlton, koja je dobila ime po istoimenom hotelu u tome gradu.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika