15.05.2012. / 18:32

Autor: Hina

Svi prvoligaši dobili licence

Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza okončala je postupak licenciranja za predstojeću nogometnu sezonu (2012/2013.), a licence za Prvu ligu dobilo je 14 klubova od kojih će 12 sljedeće sezone igrati Prvu HNL, objavljeno na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Svi prvoligaši dobili su licenceSvi prvoligaši dobili su licenceKomisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza okončala je postupak licenciranja za predstojeću nogometnu sezonu (2012/2013.), a licence za Prvu ligu dobilo je 14 klubova od kojih će 12 sljedeće sezone igrati Prvu HNL, objavljeno na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Dinamu, Lokomotivi i Zagrebu, koji su licence dobili u prvostupanjskom postupku, pridružili su se Hajduk, Cibalia, Inter, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Zadar, Hrvatski Dragovoljac i Lučko. No, Hrvatski Dragovoljac koji se natječe u Drugoj ligi plasmanom nije je izborio ulazak u Prvu ligu, a Lučko je ove sezone ispalo iz Prve lige.

Također, licence za Uefa natjecanja dobili su svi naši klubovi koji će sljedeće sezone sudjelovati u europskim kupovima - Dinamo, koji će u kvalifikacije za Ligu prvaka, te Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, koji idu u kvalifikacije Europske lige.

Osim njih, licence za Uefa natjecanja dobili su još Cibalia, Inter, Istra 1961, Rijeka, Split, Lokomotiva i Zagreb.

Inače, u prvostupanjskom postupku licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja za sezonu 2012/2013. dobila su samo tri kluba, Dinamo, Lokomotiva i Zagreb.

Neispunjavanje financijskih kriterija bio je glavni razlog za neizdavanje licenci u prvom stupnju. Za dobivanje licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja klubovi, osim financijskih kriterija, moraju ispuniti sportske, infrastrukturne, pravne, te kriterije koji se odnose na administraciju i stručno osoblje.

Što se tiče Varaždina koji je zbog neodigravanja dvije utakmice izbačen iz Prve lige u najniži rang natjecanja (županijsku ligu), Komisija za licenciranje odbila mu je izdati licencu za Drugu ligu, pa će morati igrati u županijskoj ligi.

Nova sezona Prve HNL počinje 21. srpnja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika