16.05.2012. / 14:47

Autor: Totalsport

NHL: Nastavlja se bajka za LA Kingse

Golman Kingsa Quick je pak izjednačio klupski rekord s trećim „shutoutom" (utakmica bez primljenog pogotka) u doigravanju u istoj sezoni

Igrači Los Angeles Kingsa (Reuters)Igrači Los Angeles Kingsa (Reuters)Nevjerojatna serija, prije svega gostovanja, nastavlja se za Los Angeles Kingse. U noći s utorka na srijedu hokejaši kalifornijske momčadi su u srcu Arizone povela s 2-0 u finalu NHL doigravanja Zapadne konferencije.

Jeff Carter postigao je hat-trick, a njegov golman Jonathan Quick zaustavio 24 udarca prema svojim vratima u utakmici protiv Phoenix Coyotesa koju je momčad iz Los Angelesa dobila s glatkih 4-0. Najbolji slovenski hokejaš Anže Kopitar upisao je dvije asistencije.

Bila je ovo sedma uzastopna gostujuća pobjeda za LA Kingse ove sezone, i deveta ako se računa i prošla, čime su izjednačili rekord doigravanja koji su postavili New York Islandersi u sezoni 1982/1983.

Golman Kingsa Quick je pak izjednačio klupski rekord s trećim „shutoutom" (utakmica bez primljenog pogotka) u doigravanju u istoj sezoni.

Kingsi su u potpunosti nadigrali domaći Phoenix pucavši čak 16 puta više prema suparničkim vratima (40-24). Istovremeno su imali realizaciju igrača više (powerplay) na 33 posto (2-6), dok su Coyotesi bili na 0-4. Recimo i da je kalifornijska momčad blokirala čak 13 udaraca hokejašima Phoenixa.

Serija sada, s prednošću Kingsa 2-0, seli u Los Angeles gdje domaća momčad može osigurati prvo finale NHL lige još od 1993. godine kada je poražena od Montreal Canadiensa s uvjerljivih 4-1.

NHL doigravanje, Zapadna konferencija, finale:

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 0-4

LA Kingsi vode u seriji 2-0

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika