16.05.2012. / 15:46

Autor: Hina

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strrosmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku.

Web stranica bavi se najvećim osječkim problemom - komarcimaWeb stranica bavi se najvećim osječkim problemom - komarcimaNa Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku.

Pročelnik tog odjela Enrih Merdić rekao je da građani na toj stranici mogu dobiti sve informacije o broju komaraca, njihovim najvećim leglima, suzbijanju itd.

Praćenje i promatranje komaraca te prebrojavanje njihovih uboda na čovjeku provodit će djelatnici tog odjela i volonteri na 15 kontrolnih mjesta.

Jučerašnje mjerenje pokazalo je da u Osijeku trenutačno nema komaraca zbog prošlogodišnjega sušnog razdoblja te ovogodišnjega niskog vodostaja Drave i voda u okolici grada, rekao je Merdić.

Objasnio je kako se nakon monitoringa podatci dostavljaju gradskog upravi koja će ih proslijediti Zavodu za javno zdravstvo koji uništava komarce.

Grad Osijek za ovogodišnje uništavanje te praćenje i promatranje komaraca izdvojio je osam milijuna kuna, što je manje od prijašnjih godina. Primjerice, 2010. za uništavanje komaraca izdvojeno je gotovo 14 milijuna kuna, a prošle godine 9,4 milijuna.

Vezane vijesti

Osijek - jedan od najdepresivnijih europskih gradova

Osijek - jedan od najdepresivnijih europskih gradova

Uspavani grad Osijek sa svojih 125 000 stanovnika jedno je od najdepresivnijih mjesta u Europskoj uniji, piše neurope.eu. Razlog za to su ratne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika