16.05.2012. / 16:59

Autor: Totalsport

ATP i WTA Rim: Federer nastavlja odličan zemljani niz

Najveće je definitivno ispadanje 3. nositeljice Agnieszke Radwanske (Poljska) koju je porazila Čehinja Petra Četkovska rezultatom 6-4, 4-6, 6-1. Drugo, nešto manje iznenađenje, je glatki poraz Francuskinje Marion Bartoli, sedme nositeljice, od Njemice Julije Görges

Roger Federer (Reuters)Roger Federer (Reuters)Bivši svjetski broj 1 Roger Federer nastavlja s odličnim igrama na zemljanoj podlozi i ovoga tjedna. Treći je nositelj plasman u 3. kolo ATP turnira iz Masters serije 1000 u Rimu izborio za 70 minuta igre protiv Carlosa Berlocqa.

Švicarac je protiv Argentinca imao malo jači trening, ali je bez problema riješio prvu prepreku na svom putu prema drugom uzastopnom naslovu na turnirima iz serije Masters 1000. Podsjetimo, prošlog je tjedna Federer na plavoj podlozi Madrida trijumfirao, te smijenio Rafaela Nadala na drugom mjestu svjetskog poretka.

Danas (srijeda) je bilo 6-3, 6-4 za u prvom međusobnom dvoboju ovih dvaju tenisača. Argentinac je pružio sasvim solidnu partiju, te je jednom uspio oduzeti početni udarac Švicarca koji je prošloga tjedna bio prilično neuhvatljiv za većinu tenisača. Nesreća po Berlocqa je u tome što je Švicarac njemu u tri od četiri navrata uzimao servis. Točnije rečeno, Federer je to napravio kada je bilo potrebno.

U 3. će kolu Švicarac igrati protiv Španjolca i također bivšeg svjetskog broja 1 - Juana Carlosa Ferrera.

Plasman u 3. kolo izborio je i Juan Martin Del Potro pobjedom nad Rusom Mihailom Južnijem. Bilo je glatkih 6-4, 6-2 za Argentinca, koji će u sljedećem kolu odmjeriti snage protiv petog nositelja, Francuza Jo-Wilfrida Tsonge.

Na istome turniru, ali u kategoriji tenisačica, vrijedi istaknuti nekoliko iznenađenja u ranim satima poslijepodneva. Najveće je definitivno ispadanje 3. nositeljice Agnieszke Radwanske (Poljska) koju je porazila Čehinja Petra Četkovska rezultatom 6-4, 4-6, 6-1.

Drugo, nešto manje iznenađenje, je glatki poraz Francuskinje Marion Bartoli, sedme nositeljice, od Njemice Julije Görges. Bilo je 6-3, 6-1 za lijepu Njemicu.

Ispala je, doduše nakon predaje, iz turnira i bivša prva tenisačica svijeta, Dankinja Caroline Woznicki. Vodila je Španjolka Anabel Medina Garrigues 6-4 i 4-0 kada je, iz zasada nepoznatih razloga, Dankinja predala susret.

ATP Master 1000 i WTA Premier Mandatory, Rim:

Muški, 2. kolo

Monaco (14) - Štepanek 6-4, 6-2

Federer (3) - Berlocq 6-3, 6-4

Granollers - Fognini 6-3, 6-4

Žene, 2. kolo

Li (8) - Benešova 6-1, 7-5

Četkovska - Radwanska (3) 6-4, 4-6, 6-1

Pennetta - Stephens 6-2, 6-3

Medina Garrigues - Wozniacki (6) 6-4, 4-0 predaja

Georges - Bartoli (7) 6-1, 6-1

Kerber (12) - King 6-3, 6-2

Cirstea - Arvidsson 6-3, 6-1

Stosur (5) - Errani 6-3, 7-5

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika