16.05.2012. / 19:57

Autor: Nacional.hr

'Naredili smo da prestanu krađe pod krinkom javnog natječaja'

"Da se porezna disciplina počela provoditi ranije danas bi na sudu imali puno manje korupcionaških afera", zaključio je Čačić

Radimir ČačićRadimir ČačićMinistar gospodarstva Radimir Čačić stao je na stranu poduzetnika i potvrdio kako u Hrvatskoj doista vlada antipoduzetnička klima.

"U Hrvatskoj se poduzetnike vidi kao lopove, ljude koji nemaju osjećaj prema radniku, na koje treba unaprijed gledati sa skepsom. To ne znači da je to istina", rekao je u Karlovcu Radimir Čačić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Osvrnuo se na rad Porezne uprave koja je u posljednje vrijeme bila prozivana u medijima.

"Konačno je počela djelovati onako kako je davno trebala, da nitko nije izuzet", rekao je Čačić ali i dodao kako prozivke ne smiju ići putem medija.

"Da se porezna disciplina počela provoditi ranije danas bi na sudu imali puno manje korupcionaških afera", zaključio je Čačić.

Kad je već spomenuo afere, nadovezao se i na postupke javne nabave u državnim poduzećima koje su u proteklim godinama bile plodno tlo za izvlačenje novaca i krađu.

"Ponašanje HEP-a je bilo takvo da se pod plaštem javne nabave kralo. Naredili smo svima da prestanu koristiti protuzakonito javnu nabavu za krađu. Počnite se ponašati po zakonu. Glumila se javna nabava, a bila je korupcija", rekao je na kraju Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.05.12. 21:21

Pa dobro Čačiću,tko stoji pred poboljšanjem investicijske klime ? Sve poluge za promjene su u vašim (tvojim)rukama ! Je li to traženje nekog alibija ili ... ?


registracija
9/3/10

nostradurus, 16.05.12. 21:27

Znači, krivci se znaju, ali se ostavljaju na položajima da bi ih se poslije moglo sa ovim informacijama "uvjeriti" da nešto učine za uzvrat.


registracija
9/5/12

pravednik3, 16.05.12. 23:56

Ako je i pola od onog lopovluka i šlamperaja što se otkrilo u proteklih nekoliko mjeseci nove vlade istina - Hrvatskohj Demokratskoj Zabludi bi u ime budućnosti Hrvatske trebalo zabraniti djelovanje, a sve velike Rvatine poslati na kurs poštenog ponašanja. Sve sam uvjereniji da veliki rvat znači i velika lopina... po onoj "držte lopova" tako i ovi: krunica oko vrata, urlanje sve za Hrvatsku, a ispod stola oguli, opljačkaj, pokradi sve što stigneš i bris u Herceg našu


registracija
31/1/10

STTony, 17.05.12. 00:06

Sad kad ih je Čačić upozorio sigurno će prestati sa time.

Polupani lončići, pik puj.


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.05.12. 09:31

Jedina alternativa javnoj nabavi je ukidanje javne nabave (po Čačiću) i izravna pogodba. Tada možemo sve sumnje u namještenost istih odagnati!
Još kada tomu dodamo naknadne anekse ugovora?! A ti Čačiću imaš u tom puno iskustva!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.05.12. 16:14

...ali smo ostavili Mladena Bajića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika