17.05.2012. / 08:46

Autor: Hina

TV dvoboj Tadića i Nikolića

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

Po pitanju EU Nikolić je ostao na tome da se on i njegova stranka zalažu za europske integracije, ali ne po cijenu Kosova, dok je Tadić naveo kako je politika DS-a "i Kosovo i Europska unija", koja je dala rezultate, te da svako tko želi biti u vladi sa DS-om mora slijediti tu politiku. Nikolić je svoje vrijeme većim djelom koristio na optuživanje Tadića za težak život građana, veliku nezaposlenost i korupciju, te navodnu izbornu krađu

Tomislav Nikolić, 'bivši' radikalni nacionalistTomislav Nikolić, 'bivši' radikalni nacionalistKandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj televiziji RTS-u, predstavili građanima Srbije, pozvavši ih da u nedjelju iziđu glasovati, i ne propustivši priliku da jedan drugom upute niz optužbi i kritika.

Tadić, koji je kandidat koalicije okupljene oko njegove vladajuće Demokratske stranke (DS), i Nikolić, kandidat oporbene Srpske napredne stranke (SNS), tijekom debate pozvani su govoriti, između ostalog, o njihovim planovima po pitanju gospodarstva i zapošljavanja, vanjske politike i sigurnosti, europskih integracija, Kosova i borbe protiv kriminala i korupcije.

Oba su kandidata iskoristili dio vremena na kritiziranje onog drugog, u čemu je prednjačio Nikolić koji je često umjesto konkretnih odgovora na pitanja svoje vrijeme za izlaganje većim djelom koristio na optuživanje Tadića za težak život građana, veliku nezaposlenost i korupciju, te navodnu izbornu krađu.

U svom obraćanju Tadić je odbacio Nikolićeve optužbe, podsjećajući ga da su sadašnji problemi dijelom posljedica i vremena kada je Nikolić bio u vlasti krajem devedesetih, te je pozvao građane da iziđu na izbore, navevši kako je 20. svibanj dan kada građani trebaju zajedno poslati poruku jedni drugima i čitavom svijetu da Srbija želi ići naprijed, u razvoj i da je zemlja političke civilizacije i demokratije.

Po pitanju EU Nikolić je ostao na tome da se on i njegova stranka zalažu za europske integracije, ali ne po cijenu Kosova, dok je Tadić naveo kako je politika DS-a "i Kosovo i Europska unija", koja je dala rezultate, te da svako tko želi biti u vladi sa DS-om mora slijediti tu politiku.

Nikolić nije ponudio konkretna rješenja za problem Kosova već je samo ustvrdio da bi kao predsjednik radio na tome da se oko tog pitanja u Srbiji postigne kosenzus, dok je Tadić podsjetio na njegov "plan u četiri točke" koji, kako je objasnio, isključuje podjelu Kosova ili priznanje kosovske neovisnosti, a koji je, po riječima Tadića, prihvaćen i u međunarodnim okvirima.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 17.05.12. 10:02

bobance izjedeš mi hrvatsko govance. BRRRRRRRRM, spremaj traktore debilko!


registracija
20/4/11

BivsiYU, 17.05.12. 10:35

mrvek,
Nije u redu služiti se takovim riječnikom. Preporučujem uredniku Nacionala da se ovaki komentari neobjavljuju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika