17.05.2012. / 13:22

Autor: NCL Promo

Monika Leskovar i Čajkovski u KD Vatroslav Lisinski

Za 4. koncert Regionalnoga ciklusa "Točka - Tačka - Pika" Monika Leskovar priprema jedinstvenu izvedbu slavnih Rokoko-varijacija P. I. Čajkovskog, a maestro Kitajenko i Zagrebački filharmoničari donose još bezbroj glazbeni doživljaja u remekdjelima Felixa Mendelssohna i Mauricea Ravela

Monika LeskovarMonika LeskovarU petak 18. svibnja nastavlja se novi koncertni ciklus Zagrebačke filharmonije - Regionalni ciklus "Točka - Tačka - Pika" - koji Zagrebačka filharmonija realizira u suradnji s filharmonijskim orkestrima Beograda i Ljubljane.

A nakon američke pijanističke zvijezde Andrewa von Oeyena, slavnog ruskog virtuoza
Andreja Gavrilova i uglednoga njemačkog pijanista Andreasa Boydea, red je došao i na našu "glazbenu miljenicu" - jednu i jedinstvenu violončelisticu Moniku Leskovar.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će veliki ruski maestro Dmitrij Kitajenko,
umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije, a na programu su poletna i osunčana
Talijanska simfonija Felixa Mendelssohna Bartholdyja te blještavi La valse Mauricea Ravela.

Monika nastupa u jednom od stupova violončelističkog repertoara - slavnim Varijacijama na rokoko temu Petra Iljiča Čajkovskog. Ako u Monikinu repertoaru postoje djela od posebnog značaja, onda je to bez sumnje ovo remekdjelo velikog ruskog majstora, koje je Monika izvodila uz najveće dirigente od Vjekoslava Šuteja do Valerija Gergijeva.

Stoga i u ovoj prigodi bez sumnje možemo očekivati Rokoko-varijacije na jedinstveni "by
Monika" način!

Samo dan ranije, u četvrtak 17.5. Zagrebačka filharmonija s istim programom gostuje u Ljubljani, a dan nakon Zagreba i publika Beograda zasigurno će uživati u atraktivnom programu koji su priredili maestro Kitajenko i Zagrebački filharmoničari.

Ne propustite Moniku i Čajkovskog, maestra Kitajenka i Zagrebačku filharmoniju u petak
18.5. - Samo u Regionalnom ciklusu "Točka - Tačka - Pika": "Gdje najbolji sviraju za Vas"!

Vezane vijesti

Sjajan završetak veličanstvene sezone

Sjajan završetak veličanstvene sezone

U srijedu 6.6. Zagrebačka filharmonija zaključuje 140. jubilarnu sezonu i za tuprigodu u Bijelom ciklusu "Eter" priprema veliku svečanost glazbe.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika