17.05.2012. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Bilić: Mediji su me zgazili, čak i ponizili

"Modrić je naš glavni igrač. Morat ćemo ga osvježiti. Radit će po specijalnom programu", rekao je

Slaven Bilić (Pixsell)Slaven Bilić (Pixsell)Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, se u razgovoru za časopis World Soccer osvrnuo na mogućnosti reprezentacije i njenih igrača na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

"Vjerujem kako možemo pobijediti Irsku u prvoj utakmici. Dogodi li se to, moglo bi nam se otvoriti", rekao je Bilić.

"Mišljenja sam kako se možemo ravnopravno boriti i s Talijanima. Moja su sjećanja na utakmice s njima isključivo pozitivna. Znate i sami da nas nikad nisu pobijedili. Igrao sam protiv njih i prvu utakmicu nakon što sam postao izbornik, u ljetu 2006. godine. Premda je utakmica bila prijateljska, pobijedili smo s kompletnom novom, pomlađenom momčadi 2:0 u Livornu", prokomentirao je izbornik suparnika druge utakmice u skupini, koja će se odigrati 14. lipnja.

Ističe kako je Hrvatska reprezentacija kvalitetna, ali nema sreće.

"Moja je momčad svo vrijeme mog mandata zapravo bez sreće. Nismo je imali u četvrtfinalu EP-a u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, kao što je nismo imali niti u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Nismo je opet imali niti u ovim kvalifikacijama, jer smo Euro morali zaraditi kroz kvalifikacije. Sve što smo u mom mandatu izborili, izborili smo kvalitetom", nastavio je.

Kratko se osvrnuo na formu i mogućnosti glavnih igrača.

"Modrić je naš glavni igrač. Morat ćemo ga osvježiti. Radit će po specijalnom programu. No, s njim nećemo imati problema. Uvijek je motiviran. Posebna je vrsta sportaša jer uvijek traži novo dokazivanje. Drago mi je da je Vedran Ćorluka promijenio klub i ekspresno se prilagodio bundesligaškom nogometu, kao i da je Nikica Jelavić napravio novi iskorak u svojoj karijeri: nakon, Belgije, Austrije i Škotske, otišao je igrati u Englesku", naglasio je.

Prokomentirao i nezadovoljstvo te izjave Eduara da Silve.

"Njegovi su golovi donijeli mnogo ovoj momčadi. Stoga sam ekspresno otputovao u Donjeck i raščistio nesporazume. Eduardo je kao i svaki drugi igrač: bez obzira na to koliko važan bio, i kolike su njegove zasluge iz prošlosti, mora znati da se mi u stručnom stožeru isključivo vodimo interesom cijele momčadi", objasnio je.

Odbacuje navode kako je izgubio trenerski autoritet.

"Nema šanse. Da sam ijednog trenutka osjetio kako su igrači izgubili povjerenje u mene, makar za jedan posto, odmah bih otišao. Uvjerio sam se u njihovu lojalnost bezbroj puta, pogotovo u kritičnim trenucima posljednjega kvalifikacijskog ciklusa", završio je o toj temi.

O pisanju medija nakon što je objavio kako će, zajedno s pomoćnicima iz reprezentacije, nakon Eura preuzeti moskovski Lokomotiv ističe kako su ga 'zgazili'.

"Meni uopće nije bilo bitno što su me mediji zgazili, pa čak i ponizili. No, članovi moje obitelji teško su se nosili s tim linčem. Nadam se da će mediji zauzeti drukčiji stav uoči početka Eura. Inače, u interegnumu koji spominjete nisam se promijenio niti najmanje. Osim što sam danas zasigurno bolji trener no što sam bio 2006. godine kad sam počeo. Svjestan sam da smo imali ozbiljnu krizu rezultata i da je nezadovoljstvo javnosti logično. Nikad, međutim, nisam tražio i nikad nisam dobio poseban tretman. Vlastite odgovornosti prihvaćao sam cijelo vrijeme bez opravdanja, rekao je Slaven Bilić.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika