17.05.2012. / 16:54

Autor: Totalsport

ATP i WTA Rim: Đoković dobio Monaca, Pennetta izgubila jedan gem

Uspješne su u ranijem terminu četvrtka bile i Serena Williams, Petra Kivotva, te Angelique Kerber

Flavia Pennetta (Reuters)Flavia Pennetta (Reuters)U Rimu se nastavio dvostruki program, jaki ATP i WTA zemljani turnir, a u ranijem terminu u četvrtak proboj u četvrtfinale je napravio prvi igrač svijeta Novak Đoković.

No, nije mu bilo niti malo lako protiv Argentinca Juana Monaco. Slavio je srpski igrač sa 4-6, 6-2, 6-3. U drugom je setu, s breakom, s 2-1 vodio Monaco, ali je nakon toga izgubio šest gemova zaredom. U trećem je setu Monaco ostao bez šanse za oduzimanje suparničkog servisa i poslije dva sata i dvadeset minuta Đoković je upisao pobjedu na turniru gdje brani naslov.

S odličnom formom nastavlja Čeh Tomaš Berdych. Bez rješenja za njega je ostao i španjolski tenisač Nicolas Almagro. Obojica su imala po pet break-prilika u meču, ali nakon što je izgubio prvi set u tie-breaku, u drugoj dionici Almagro nije imao niti jednu break-šansu. Dalje ide i David Ferrer nakon mučenja tek u drugom setu protiv Gillesa Simona (6-0, 7-6).

Kod tenisačica je najuvjerljiviju pobjedu upisala domaća tenisačica Flavija Pennetta koja je protiv Petre Četkovske izgubila tek jedan gem (6-0, 6.1). Nakon što je dan ranije pobijedila treću nositeljicu Agnieszku Radwansku, ovom prilikom je Čehinja skupljala poene i jedva izbjegla popularni "bicikl".

Uspješne su u ranijem terminu četvrtka bile i Serena Williams, Petra Kivotva, te Angelique Kerber.

ATP Rim, osmina finala:

Đoković (1) - Monaco (14) 4-6, 6-2, 6-3

Ferrer (6) - Simon (11) 6-0, 7-6(5)

Berdych (7) - Almagro (12) 7-6(3), 6-3

WTA Rim osmina finala:

Pennetta - Četkovska 6-0, 6-1

Kerber (12) - Görges 6-4, 6-1

Kvitova (4) - Cirstea 6-2, 5-7, 6-2

S. Williams (9) - Medina-Garrigues 6-3, 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika