17.05.2012. / 18:23

Autor: Hina

'U pitanju je opstanak eura'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio je kao argument u prilog svojim nepopularnim mjerama rezanja potrošnje i smanjivanja duga.

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio je kao argument u prilog svojim nepopularnim mjerama rezanja potrošnje i smanjivanja duga.

Upozorivši da je opstanak eura sada upitanju, Cameron je pokazao rastuću uznemirenost i nezadovoljstvo činjenicom da se kriza otima nadzoru te prijeti i britanskom gospodarstvu i njegovim izgledima na izborima 2015.

"Grčka je na rubu, opstanak eura je u pitanju", rekao je Cameron poslovnim čelnicima u sivo i vlažno jutro u Manchesteru na sjeveru Engleske.

"Budući da sam suočen s time, moj je zadatak jasan: Britanija mora ostati sigurna. Ne smije ići lakšim putem, nego pravim putem", dodao je.

Po Cameronovim riječima, a one su u skladu s riječima guvernera britanske središnje banke Mervyna Kinga, kriza u Europskoj uniji, najvećem britanskom trgovinskom partneru, traje već više od dvije godine, ali je daleko od završetka.

"Mi smo na nepoznatom teritoriju, s golemim rizicima za sve. Kako što dosljedno govorim, u britanskome je interesu da eurozona riješi svoje probleme", rekao je Cameron.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.05.12. 22:51

Euro propasti nece. Euro nisu stvorile banke, nisu stvorili politicari, Euro je stvorila tehnologija. Banke i politicari su voljeli nacionalne valute, onda su bili gospodari svog svijeta, medutim s razvojem tehnologije, nacionalne valute su postale glupost jednako tako kako je danas pisaca masina glupost. Zeljeli vi ili ne, oisace masine se nikada nece vratiti, kao ni nacionalne valute, kako ni gradske kocija na konjski pogon.

tehnologija 21 stoljeca ne moze poslovati na valutama koje pokriva trziste od par miliona ili par desetaka miliona ljudi.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 18.05.12. 08:38

pazi izjave da europa rjesi --SVOJE--probleme a gdje su to Britanci?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika