17.05.2012. / 18:32

Autor: Hina

Hollandeu i ministrima 30 posto manja plaća

Francusko Vijeće ministara usvojilo je u četvrtak smanjenje plaće predsjednika i ministara za 30 posto, izjavilo je novinarima nekoliko članova vlade po završetku prvog sastanka vlade u petogodišnjem mandatu novog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Francois HollandeFrancois HollandeFrancusko Vijeće ministara usvojilo je u četvrtak smanjenje plaće predsjednika i ministara za 30 posto, izjavilo je novinarima nekoliko članova vlade po završetku prvog sastanka vlade u petogodišnjem mandatu novog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Ta mjera, vrlo simbolična u vrijeme krize, bila je u programu socijalističkog kandidata koji se zauzeo za "primjerno" izvršno tijelo.

Plaća predsjednika koja je porasla za 170 posto 2007. iznoseći 19.000 eura nakon izbora konzervativnog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, sad će iznositi malo više od 13.000 eura mjesečno.

Cjelokupna vladina ekipa - premijer Jean-Marc Ayrault, okružen sa 17 žena i 17 muškaraca - potpisala je "povelju o dužnostima".

Po završetku Vijeća i tradicionalnog fotografiranja većina ministara govorila je o "svečanom trenutku" kad ih je predsjednik Hollande pozvao da se "late posla" bez odgađanja.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika