18.05.2012. / 00:07

Autor: Hina

Mimica najavio

Voda koncesionarima

Otvarajući festival potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i eurospku politiku Neven Mimica istaknuo je kako su voda i vodni resursi važno područje za nova ulaganja, koja su, kako je rekao "ključna riječ za hrvatski gospodarski razvoj i izlazak iz krize"

Neven MimicaNeven MimicaPrvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je večeras u Rovinju okupivši najistaknutije regionalne proizvođače vode, turističke djelatnike, stručnjake za trendove u gospodarskom iskorištavanju vodnoga bogatstva, kao i zainteresirane ulagače.

Otvarajući festival potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i eurospku politiku Neven Mimica istaknuo je kako su voda i vodni resursi važno područje za nova ulaganja, koja su, kako je rekao "ključna riječ za hrvatski gospodarski razvoj i izlazak iz krize".

"Malo gdje je Hrvatska u elitnom klubu kao što je to po kakvoći i zalihama vode i konkurentnosti proizvodnje vode", naglasio je Mimica dodavši kako Hrvatska neće rasporodavati nacionalna bogatstva i izvore vode.

Poručio je kako nema privatizacije vodnih potencijala, ali će se, kako je rekao, koncesionarima koji žele ulagati u vodu olakšati poslovanje.

Po Mimičinim riječima razvojni projekti u turizmu, koji se temelje na vodi mogu Hrvatsku pokrenuti naprijed što je, smatra on, iznimno važno za izlazak iz gospodarske krize.

Savjetnik ministra turizma Davor Njirić naglasio je kako se i u izradbi strategije razvoja hrvatskog turizma, koja je u tijeku, velika pozornost posvećuje valorizaciji vodnih potencijala u hrvatskom turizmu. Po njegovim riječima izvorska termalna i morska voda veliki su potencijal za razvoj Hrvatske, a posebno u svjetlu činjenice da Hrvatsku godišnje posjeti više od 11 milijuna turista.

On stoga smatra kako upravo strani turisti mogu koristiti našu vodu sa slavina, za razliku od mnogih drugih zemalja, a pritom, ako žele kvalitetniju vodu, imaju veliki broj proizvođača vode.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/1/12

UnDeR, 18.05.12. 02:46

Ode i voda u strane ruke, bravo


registracija
30/11/10

jato, 18.05.12. 07:15

http://www.youtube.com/watch?v=v2SWCUaE9Fc


registracija
5/5/10

katlin, 18.05.12. 07:18

Da li od ove vlade može doći neka pametna ideja, a ne beskrpolozna prodaja svega? Zašto se u zemlji koja ima kvalitetnu vodu koja se može piti iz slavine želi voda dati u koncesiju pa ćemo svi litru plaćati 5 kuna? Predlažem Mimici čitanje knjge Overtonski prozor gdje će mu autor objasniti što se smatra jdenom od najvećih prevara čovječanstva. Natjerali su nas da vodu, koju trebamo imati besplatno, skupo plaćamo.
Živjela ulaganja.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 18.05.12. 08:32

VODA narodu a ne LESINARIMA....


registracija
11/10/10

agaSovulj, 18.05.12. 08:36

s ovim ne treba srljati. Neka se Vlada prvo dobro raspita o iskustvima Bolivije i drugih zemalja Južne Amerike. A saznali bi ovo. Multinacionalne vodne korporacije su, kao i svaki veliki biznis, jedino zainteresirane za stvarnje profita. S toga je zavrtanje pipa onima koji vodu ne mogu platiti uobičajena praksa. To nam sasvim sigurno ne treba u Hrvatskoj, jer uskraćivanje nečega što je neophodno za život, kao voda, jednostavno se ne može opravdati.


registracija
17/8/11

foringas, 18.05.12. 08:59

Poručio je kako nema privatizacije vodnih potencijala, ali će se, kako je rekao, koncesionarima koji žele ulagati u vodu olakšati poslovanje.
Znači, isto što i sa domačim plinom; iako imamo 60% domačeg plina, mi imamo svjetske cijene jer MOL neče prihvatiti daa se prodajom nafte financira plin.
Mi nečemo prodati vodu nego čemo dati koncesije. Gdje je razlika? Nigdje. Bit čemo izrabljivani od (domačeg ili stranog investitora, svejedno) kao neka južno-američka diktatorska zemlja.


registracija
6/4/12

elem, 18.05.12. 09:07

Ovaj Čačić je definitivno debil.


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.05.12. 09:10

Kvislinzi stranih moćnika!


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.05.12. 10:33

Jeb*m majku, oca i svu užu i širu rodbinu svakom izdajici koji se usudi dirnuti u hrvatsku vodu.
To je još jedino kaj je naše (ak se izuzme bandićev banditizam i lopovluk sa vodom u Zagrebu) i bez čega ljudi nemreju nikak.
Ak se voda proda ili da u koncesiju onda je na redu još samo zrak.
Jeb*m vam mater nesposobnu, pa kaj nemrete najti ni jednog jedinog čoveka u ovoj jadnoj zemlji koji bi mogel unaprijeđivati i čuvati taj još jedini resurs koji nam je ostal i koji nam tak puno (život) znači?!
Ak nemrete marš u 3PM ODMAH!!!


registracija
10/5/12

psyop, 18.05.12. 11:58

"Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding". jos jednom: "regionalna izdavačka kuća". "izdavačka kuća". sve jasno kao dan. "novinari" se brinu za vodu, a bome i narod. blago nama. nitko na svijetu tako pozrtvovnih i dobronamjernih novinara nema kao sto ih to hrvatska ima.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.05.12. 13:02

EPH organizira skup?Znači nakon Kamenskoga se Pavić hoće mašiti i za vodu.Sigurno pod skutima I.Todorića.Naše dike,sudeći po Čačiću.
Tko Paviću dopušta sve ovo što radi?Znamo za Josipovića i Bajića.


registracija
12/1/11

Patricija13, 18.05.12. 13:10

Kaptol protiv Vlade: Crkva ruši prijedlog zakona o vodama

Ovako je glasio naslov u Nacionalu 2009!


registracija
11/1/10

fluid, 18.05.12. 13:18

Svakim danom se razgoliti pokoja sprega nove vlasti i starih zlikovaca-kvazi kapitalista hrvatskih.To je već dovoljno da se dovede u pitanje ikakva ozbiljna namjera nove vlasti da se opameti i počme čistiti kriminalno smeće.Ne,i ova vlast ide niz dlaku upravo najgorem sloju osoba koje Hrvatska ima kao usud sudbine pod Hrvatima.Ovo se mora zaustaviti i vjerujem da će kukurikavci to i osjetiti kao svoj najveći promašaj koji je Račan već skrivio i iskusio.Na redu je Milanović.Iz svega ništa ne naučiti,to je nevjerovatno.Ako Milanović misli kako će promjenom modela i načina saučešništva sa hrvatskim kriminalcima,prevariti građane u želji da se prikaže kao bitno drugačiji,onda je njegova pamet zaista upitna.Mijenjati model a da se u biti ništa ne promijeni,ništa suštinsko i uzročno-posljedično,to je više od debilnosti.To je grotesno,bezkarakterno i mora biti kažnjeno.A tako će i biti.


registracija
26/10/11

eezy, 18.05.12. 13:22

@ fluid na sve tvoje kritike bi ti ZM odgovorio:
"To je to!"


registracija
26/10/11

eezy, 18.05.12. 13:47

Iskreno se nadam da se svi oni koji su doveli Kukuriku koaliciju na vlas pitaju:" A gdje je to stajalo u famoznom planu 21?"


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.05.12. 16:02

Ni Bolivija nije prodala vodu,samo su je dali u 30 godišnju koncesiju i to - Bechtelu.Nakon toga je nastala katastrofa za narod.Sve je u onom sjajnom dokumentarcu.Ne mogu vjerovati da nas to čeka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika