18.05.2012. / 11:59

Autor: Totalsport

Endesa: Barça startala s +30, Stojić i Banić solidni

Prvi je strijelac poražene momčadi bio hrvatski košarkaš Mario Stojić

Mario StojićMario StojićU španjolskoj košarkaškoj Endesa ligi je započelo doigravanje. U polufinale će momčadi koje prve izbore dvije pobjede, a startni uspjeh su upisali Barcelona, Caja Laboral i Valencia...

Nakon razočarenja na euroligaškom Final Fouru (gdje su na kraju bili treći), košarkaši Barcelone su se okrenuli domaćem doigravanje u kojeg su startali gromovito. Sa 73-43 je Barça pobijedila na svom parketu Alicante, koji je u prvoj i zadnjoj četvrtini ubacivao po samo devet poena (primao po 21).

Premda je domaćin igrao bez najboljeg igrača Juana Carlosa Navarra, nije imao nikakvih problema na putu prema pobjedi. Prvi je strijelac bio Huertas sa 14 poena, uz šest asistencija, dok je Eidson dodao 12 uz pet dodavanja. Prvi je strijelac poražene momčadi bio hrvatski košarkaš Mario Stojić. Za 38 minuta je postigao devet poena, uz tri skoka. Za dva poena je gađao 3-7, za tri 0-2, te s linije slobodnih bacanja 3-4.

U baskijskom je ogled Caja Laboral iskoristio prednost domaćeg parketa i pobijedio Bilbao Basket 77-73. Opet je odličan kod Caje bio bosanski košarkaš Mirza Teletović koji je upisao 19 poena i pet skokova. Na drugoj strani je solidnu partiju imao hrvatski igrač Marko Banić. Za 25 minuta je upisao sedam poena i četiri skoka. Gađao je 3-5 za dva poena, promašio jednu tricu i imao polovičnih 1-2 s linije slobodnih bacanja.

Valencia, momčad hrvatskog trenera Velimira Perasovića, lagodno je, sa 82-60, svladala Lagun Aro na domaćem parketu.

Endesa liga, četvrtfinale:

Barcelona (1) - Alicante (8) 73-43 (serija: 1-0)

Caja Laboral (3) - Bilbao Basket (6) 77-73 (serija: 1-0)

Valencia (4) - Lagun Aro (5) 82-60 (serija: 1-0)

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika