18.05.2012. / 11:42

Autor: Totalsport

SP: Domaćin Švedska ispala 29 sekundi prije kraja

Polufinala će tako igrati Slovačka i Češka, odnosno, Finska i Rusija

Švedski hokejaši (Reuters)Švedski hokejaši (Reuters)Poznati su polufinalni parovi Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, kojem su zajednički domaćini Finska i Švedska. Ova potonja momčad nije ušla među četiri najbolje.

Češka je šokirala Švedsku i u Stockholmu pobijedila 4-3 (2-1, 1-1, 1-1). Pogodak odluke postignut je 29 sekundi prije kraja! Premda je Švedska dominirala tijekom ovog meča, a poglavito u zadnjoj trećini, junakom je postao Milan Michalek koji je u samoj završnici sjajno poentirao, ali nakon što su mu Šveđani poklonili priliku da se proslavi.

U 7. minuti ogleda je Švedska povela 1-0 golom Erikssona, ali su Česi kontrirali na posve neočekivani način. Naime, oni su u taj ogled ušli kao autsajderi, ali su do kraja trećine vodili 2-1 (golove su zabili Nedved i Novotny), a Erat je sredinom druge trećine zabio za 3-1.

Nakon toga je krenula posvemašnja opsada čeških vratiju i iako je Švedska došla do izjednačenja, uslijedio je šokantni pogodak Michaleka, nakon čega je ostalo premalo vremena za novi švedski uzvrat.

Polufinala će tako igrati Slovačka i Češka, odnosno, Finska i Rusija.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, četvrtfinale:

Slovačka - Kanada 4-3

Rusija - Norveška 5-2

Finska - SAD 3-2

Češka - Švedska 4-3

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika