18.05.2012. / 14:35

Autor: Hina

Strogi režim prehrane zdrav za trudnice

Uobičajeno vjerovanje da bi trudnice trebale jesti za dvoje pobilo je još jedno istraživanje koje je pokazalo da je strogi režim prehrane vrlo koristan za buduće mame, piše u petak list Irish Times.

U trudnoći se ne mora jesti za dvojeU trudnoći se ne mora jesti za dvojeUobičajeno vjerovanje da bi trudnice trebale jesti za dvoje pobilo je još jedno istraživanje koje je pokazalo da je strogi režim prehrane vrlo koristan za buduće mame, piše u petak list Irish Times.

Stručnjaci su utvrdili da je stroga kontrola težine u trudnoći ne samo sigurna za majke i nerođene bebe već može i smanjiti komplikacije trudnicama i biti korisna za dijete.

Rizik preeklampsije, dijabetesa i preranog poroda može se smanjiti ako se majka drži zdravog režima prehrane uz kontroliranu količinu unesenih kalorija, pokazuje studija objavljena u časopisu British Medical Journal.

Suprotno tome, prekomjerni kilogrami tijekom trudnoće vezani su uz brojne ozbiljne zdravstvene probleme.

U Velikoj Britaniji, više od polovice žena reproduktivne dobi ima prekomjernu težinu ili je pretilo, a širom Europe i u SAD-u čak 40 posto žena dobiva tijekom trudnoće previše kilograma.

U istraživanje je bilo uključeno više od 7.000 žena. Utvrđeno je da su intervencije u prehranu trudnica rezultirale prosječnim smanjivanjem dobivene težine za četiri kilograma.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika