18.05.2012. / 17:31

Autor: Nacional.hr

'Free Tibet' stajalo ga privođenja pred prekršajnog suca

S obzirom na to da je prije dolaska kineske delegacije uklonjen i grafit 'Free Tibet' na njihovoj trasi prema Banskim dvorima, a i zbog visokih očekivanja koje Vlada ima od ovog posjeta, 'burna' reakcija policije je zapravo bila i očekivana

Foto: Građanska akcijaFoto: Građanska akcijaPosjet visoke kineske delegacije zbog koje je jučer bio blokiran promet u centru grada, danas je rezultirao privođenjem jednog od aktivista Građanske akcije.

Naime, kako su objasnili u Građanskoj akciji, tridesetak njihovih aktivista otišlo je pred Banske dvore izraziti svoje nezadovoljstvo kineskom okupacijom Tibeta. U trenutku kada je kineska delegacija ulazila u Banske dvore, jedan od aktivista viknuo je 'Free Tibet' i zaradio privođenje zbog remećenja javnog reda i mira.

"Naš današnji pokušaj hakiranja kineske delegacije na Markovom trgu je završio neslavno. Trg je bio okupiran policijom u uniformiama i civilu (oko 150) te smo kulturno zamoljeni da napustimo osiguranu zonu. Jedan član Građanske akcije je uhićen i trenutno je u prvoj policijskoj postaji", javili su iz Građanske akcije.

S obzirom na to da je prije dolaska kineske delegacije uklonjen i grafit 'Free Tibet' na njihovoj trasi prema Banskim dvorima, a i zbog visokih očekivanja koje Vlada ima od ovog posjeta, 'burna' reakcija policije je zapravo bila i očekivana.

Vezane vijesti

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Aktivisti Građanske akcije prosvjedovali su pred Koncertnom dvoranom Lisinski u kojoj su se održavali izbori za predsjednika HDZ-a, u rukama su… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 18.05.12. 17:52

demoracija aller PUTIN..eheehe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika