18.05.2012. / 19:55

Autor: Nacional.hr

Australci bi investirali milijardu dolara u Hrvatsku

Dooley je otkrio i kako im je izanimljiv projekt obnove državnih zgrada koji bi trebao pokrenuti građevinski sektor i dugoročno smanjiti izdatke za energente

Slavko Linić i Radimir ČačićSlavko Linić i Radimir Čačić"Vrlo smo zainteresirani biti vodeći investitor u projektu i mislim da ima puno stranaca koji bi bili zainteresirani za financiranje projekata", rekao je izvršni direktor australske investicijske banke Macquarie Capital Europe, Mark Dooley za Bloomberg o sudjelovanju u javnim projektima u Hrvatskoj.

Australcima su, piše Bloomberg, najzanimljiviji LNG terminal na Krku, ali bi bili zainteresirani i za koncesijsku gradnju autocesta.

Dooley je otkrio i kako im je izanimljiv projekt obnove državnih zgrada koji bi trebao pokrenuti građevinski sektor i dugoročno smanjiti izdatke za energente.

Prema nekim procjenama Australci su spremni uložiti milijardu dolara.

Interes za ulaganje u Hrvatsku, prije svega u željeznicu i Luku Rijeka izrazio je i predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Wu Banggu koji je u posjetu Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Vlasnici se moraju pobrinuti za plaće'

'Vlasnici se moraju pobrinuti za plaće'

Ministar financija Slavko Linić rekao je danas da ga pri padu industrijske proizvodnje u Hrvatskoj posebno brinu proizvodnja naftnih derivata i… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 18.05.12. 21:49

svi bi GOTOVE RESURSE nitko nezeli ulagati u Prizvodnju...ehheheh


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika