19.05.2012. / 10:29

Autor: Hina

Francuzi: prva dama je normalna i nezavisna ali distancirana

Životna partnerica novog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, novinarka Valerie Trierweiler, prva je neudana prva dama u Elizejskoj palači

ArhivaArhivaFrancuzi smatraju da je njihova nova prva dama Valerie Trierweiler (47) normalna i nezavisna ali je za razliku od njene predhodnice Carle Bruni distancirana od javnosti, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnijenja.

Anketa je provedena od 9. do 11. svibnja za časopis Grazia i u njoj je sudjelovalo 1300 ispitanika. Tri četvrtine ispitanih kaže da je Trierweiler "nezavisna" a 71 posto je smatra "normalnom".

Na pitanje je li nova prva dama Francuske "bliska narodu", samo je jedna trećina odgovora bila pozitivna. Jedna četvrtina ispitanih misli da bi se ona sada trebala prestati baviti novinarstvom, dok 55 posto kaže da se može baviti svojim dosadašnjim poslom ali ne bi smjela pratiti politiku.

Životna partnerica novog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, novinarka Valerie Trierweiler, prva je neudana prva dama u Elizejskoj palači.

Trierweiler je još zaposlenica tjednika Paris Match za koji je počela raditi 1989., nakon televizije Direct 8. Snažno čuva svoju financijsku neovisnost te ustrajava da će sama nastavit izdržavati trojicu svojih sinova od 15, 17, i 19 godina.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika